WINTER VIJVERFUN,WINTERSFEER IN ZOETERMEER

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 [can_select_sponsors] => 1 [can_add_sponsor] => 0 )
Beginnend op december 12, 12:00

winter vijverfun posterHet plein aan de Van Stolberglaan bij winkelcentrum Vijverhoek in Zoetermeer vormt zaterdag 12 december hét decor van een sfeervol Oostenrijks winterdorp. Alles is daar dan omgetoverd in een omgeving van besneeuwde bomen, knapperende babbelvuurplaatsen, magische lichtjes, Tiroler deuntjes en veel meer winterse taferelen.

Natuurlijk komt de Kerstman langs en zijn er diverse optredens en verrassingsacts. Deze happening begint al om 12:00, waarbij uiteraard de passende hapjes en drankjes niet zullen ontbreken.

Van 12.00 tot 22.00 uur staan er een aantal smaakvol ingerichte kersthuisjes opgesteld waaruit diverse wintergerelateerde versnaperingen worden aangeboden. Er is van alles te koop, van warme chocomel tot jägerthee en glühwein. De keuze is reuze... erwtensoep, curry-wurst, apfelstrudel, raclette, poffertjes, oliebollen etc.

Op het plein staat een podium waar van 12:00 tot 22:00 diverse optredens zullen plaatsvinden. Een 15-koppige Tiroler blaaskapel zal met hun brede Egerländer repertoire zorg dragen voor een winterse stemming. De formatie Pagaja accoustic zorgt voor de juiste sfeer met hun kerstrepertoire voor jong en oud. Naast het podiumprogramma is er ook nog onze Rudi, de Tiroler accordeonist. Hij zal zich met zijn aanstekeleijke polka’s mengen in het publiek en hier en daar een winkel op z’n kop zetten. Een brassband laat zich horen in en om het winkelcentrum en begeleidt de lampionnenparade. Tussen de bedrijven door treedt een koperblazersformatie op met passende kersthits. DJ’s Hanz, Franz und Heidi presenteren de grote Alpen-express-polonaise tijdens de apres-ski-party

Rond 17:00 wordt het donker en is het ook wat spannender om met z’n allen de lampionnenparade te lopen.De brassband zal deze optocht muzikaal begeleiden. Uiteraard gaat de vrolijke kerstman ook mee, gevolgd door zijn vrienden. Niet zomaar vrienden, maar bekende figuren zoals Ebenezer Scrooge, X-mas-lady, Ice Queen, Jack Frost, Icewalker on stelts en Anton aus Tirol. De stoet vertrekt richting nabijgelegen park en maakt een rondje om het winkelcentrum. Alle kinderen mogen meedoen.
Dus kom met je zelfgemaakte (led)lampion om 16.30 uur (verzamelen) naar het winkelcentrum.Uiteraard zijn er de leukste prijzen te winnen voor de allermooiste lampion-creaties.

Voor de kids is er de schminktent, een mini-draaimolen, sneeuwbal-darten & Tiroler koemelken! Voor volwassenen is er spijkerslaan en Alpenhoorn blazen. Iedereen kan op de foto met diverse bekende winterfiguranten.In dit thema zullen de winkeliers, indien mogelijk, de etalage aankleden in het thema met veel sfeerverlichting.

-goede doel-