Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

ED38831-ed-web

Dubbel: Borna Kovac & Gudmundur Stephensen, foto door: Elsbeth Parmentier

Tafeltennis- Gudmundur Stephensen, de smaakmaker van de Nederlands eredivisie in het seizoen 2011/2012 heeft na een korte afwezigheid in de eredivisie zijn rentree gemaakt voor het team uit Zoetermeer. Afgelopen half jaar kwam de IJslander alleen uit in de ETTU Cup voor Enjoy&Deploy Taverzo. Dat het nodige wedstrijdritme ontbrak bij de kopman was duidelijk zichtbaar. De anders zo zekere Stephensen, moest dit keer diep gaan om zijn wedstrijden tegen Laurens Tromer en Wai Lung Chung te winnen. Tegen de uitstekend spelende Barry Wijers van FVT werd zelfs met ruime cijfers verloren.

Stephensen: “Ik zal harder moeten werken, richting de play-offs moet het van mijn kant nog een stuk beter. Ik kan slecht tegen verliezen, dus dit weekend motiveert me wel om weer hard te gaan trainen.”

Ook in het dubbel van Taverzo wordt nog gezocht naar de vorm en juiste combinatie. De Zoetermeerder Nathan van der Lee, doorgaans een prima dubbelspelspeler, kon zaterdag samen met Stephensen in het dubbel niet de winst pakken. Ook in zijn beide enkelspelen kon Nathan niet overtuigen. Van der Lee: “Ik kom er voor mezelf op dit moment niet uit, in de trainingen is het balgevoel echt prima. In de wedstrijden is mijn niveau echter veel te grillig en ben ik niet te spreken over mijn niveau van zaterdag.”

Borna Kovac, vorig jaar duidelijk de beste speler uit de eredivisie, is door de nog immer hoge wereldranking van zijn teamgenoot terug gewezen naar de 2e positie in het team. Een onterechte positie, gezien de huidige stand van zaken. Voor Kovac zelf maakt het echter niks uit, hij is blij met zijn progressie die hij in Nederland doormaakt. Dat laat hij niet alleen zien in de eredivisie en ETTU Cup, maar onlangs ook nog op de sterk bezette ITTF World Tour in Oostenrijk. Hij versloeg onder andere een top 100 speler om vervolgens bij de laatste 64 te stranden tegen Olympisch Kampioen Zhang Jike. Ook tegen FVT Rotterdam en Seat&Meet DTK’70 was Kovac goed voor de winst in al zijn enkelpartijen.

Ook Boris de Vries, alleen actief op zondag, had last van wisselvalligheid. Waar zijn winstpartij tegen Speler/Coach Peter Verweij van de bezoekers uit Klazienaveen naar eigen zeggen misschien wel zijn slechtste partij ooit was, ging het tegen Pepijn Leppers naar een heel behoorlijk niveau. Echter niet constant genoeg om deze partij ook met winst af te sluiten.

Met de 4-3 nederlaag tegen de Rotterdammers en 5-2 winst op De Treffers is er zeker geen reden tot paniek. Coach Martin Brinkhoff: “Je merkt duidelijk dat iedereen vindt en denkt dat wij maar even alles makkelijk gaan winnen. Met die druk moeten we als team leren omgaan. Wat dat betreft heeft FVT ons gelijk laten zien dat er nog veel werk aan de winkel is.”

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

-advertenties-

-goede doel-