Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Jermaine-Gras

'Man van de wedstrijd': Jermaine Gras (foto: Olaf Otten)

Waterpolo - Zaterdag 2 februari gingen de Zoetermeerse SG WZC mannen te water tegen de Haagse Hekkesluiter Zian.  Al snel keken zij tegen een achterstand aan en moest er hard gewerkt worden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Tot halverwege de laatste periode keek SG WZC, de nummer 3 op de ranglijst, bij hekkensluiter HZ Zian 1 tegen een achterstand van 6-4 aan. In diezelfde laatste periode kreeg de thuisploeg 2x een man meer, een strafworp en een 1:0 situatie, maar weigerde de definitieve klap uit te delen en de Veurbewoners met een blamerende nederlaag naar huis te sturen.De eerste drie kwarten was SG WZC weliswaar van goede wil maar liep het totaal niet en leek het allemaal wat plichtmatig. De formatie van coach Cees Loendersloot keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor een wisseling van tactiek nodig bleek. Door twee goed benutte man meer situaties via Jermaine Gras en Robin Grunefeld bleef SG WZC in het spoor van de Hagenaars.

In de tweede periode gaf SG WZC helemaal niet thuis en incasseerde nog een tegentreffer: 4-2.

Het derde part begon goed: via opnieuw Jermaine Gras vanaf de midvoorplaats en een score vanuit een man meer door Laurence van Drongelen kwamen de gasten op gelijke hoogte.

Via twee midvooracties van Robin Grunefeld en Jermaine Gras en een benutte strafworp tussendoor van Laurence van Drongelen wisten de Zoetermeerders, die Maurits Snel misten (schouderblessure), toch de volle buit binnen te slepen (3-2, 1-0, 2-2 en 0-3): 6-7.

 

Casper Kreffer Laurence van Drongelen
Casper Kreffer Laurence van Drongelen

"We hebben genoeg zelfkritiek"

"Onverdiend", vond coach Cees Loendersloot. "Aan de andere kant: we hebben er wel de hele wedstrijd voor gespeeld en nooit opgegeven, dat is ook een kwaliteit. De schutters van Zian zaten het laatste part met 3 p's op de kant, dus de angel was er toen wel uit bij hun en dat was te zien aan de kansen die ze misten. Maar we kruipen door het oog van de naald: Gerlof van de Veen pakt de beslissende strafworp bij 6-6 en houdt ons in de wedstrijd. Daarnaast was Jermaine Gras onhoudbaar voor de Haagse verdediging. Hij scoort drie keer, krijgt 6 verdedigers eruit en verdient een strafworp: man van de wedstrijd, zonder twijfel. Dat was genoeg om te winnen, want bij tijd en wijle waren we zowel individueel en als team niet goed bij de les. Het feit dat we als ploeg eerder opgelucht waren dan blij met de drie punten geeft in ieder geval aan dat we genoeg zelfkritiek hebben."

Met nog tien wedstrijden te gaan, waarvan zes thuiswedstrijden, heeft de formatie van Loendersloot het beoogde doel van het eindigen bij de eerste vier nog volledig in eigen hand.

 

Coach Loedernsloot: "Mentaal en conditioneel zijn we ijzersterk"

Loendersloot: "Nog belangrijker dan de eindrangschikking dit seizoen is het leerproces dat we doormaken en dat dat niet altijd allemaal vanzelf gaat hebben we tegen Zian gezien, maar ook dat hoort erbij. Mentaal en conditioneel zijn we ijzersterk en dat helpt ons door zo'n wedstrijd heen ook wanneer 'alles' tegen lijkt te zitten. Maar over twee weken zal het tegen nummer 4 OZV 1 speltechnisch toch een stuk beter moeten."

Doelpunten: Jermaine Gras 3x, Laurence van Drongelen en Robin Grunefeld beiden 2x.

 In verband met het competitieloze carnavalsweekend komende week is de eerstvolgende (thuis) wedstrijd van Heren 1 – met als inzet de 3e plaats - op zaterdag 16 februari tegen OZV 1 in De Veur: aanvang 20.00 uur.

 

Fotograaf: Olaf Otten

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

-advertenties-

-goede doel-