Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

ZZP-bijeenkomst

Wethouder Edo Haan (Werk en Inkomen) spreekt aanwezigen toe. Foto: Fotoflex

Meer dan 150 zelfstandige professionals waren op 31 januari aanwezig bij de ZZP-conferentie in Zoetermeer. De zelfstandigen lieten zich voorlichten over de economische mogelijkheden in Zoetermeer en grepen de gelegenheid aan om rechtstreeks met elkaar in contact te komen, en ook onder andere wethouders Edo Haan en Bé Emmens. Daarnaast kregen ze volop tips van belangenorganisaties als RVOZ, Kamer van Koophandel en ZZP Nederland.

ZZP-bijeenkomst2Zoetermeer telt ruim 2400 ZZP'ers. Daarmee zijn ze een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Wethouder Bé Emmens (Economische Zaken): "‘In economisch zware tijden zoals nu, kunnen zzp’ers flexibel en wendbaar ondernemen, maar ze zijn ook kwetsbaar. Zzp’ers zijn belangrijk voor onze lokale economie.

Wij willen hen als gemeente graag ondersteunen, maar dan wel met de dingen waar ze echt behoefte aan hebben. Uit een enquête bleek dat zij voornamelijk een goede informatievoorziening wensen, én toegang tot de gemeente, bijvoorbeeld tot de inkoop en aanbesteding. Met deze bijeenkomst hebben we daar de eerste aanzet voor gegeven."

Samenwerken

Tijdens de avond kwamen naast de wethouders ook doorgewinterde ondernemers aan het woord, zoals Mathieu Souren van de Raad voor Ondernemend Zoetermeer en Johan Marrink van ZZP Nederland. Hun belangrijkste advies: werk samen! Om samen grotere opdrachten aan te kunnen, maar ook om advies te kunnen vragen aan collega-ondernemers als je ergens tegenaan loopt.

Emmens vervolgt: "Daarom zetten de gemeente Zoetermeer en de Kamer van Koophandel ook stevig in op hulp voor jonge ondernemingen. Het is zonde als je start en binnen een jaar mislukt. Via de coachpool koppelen we ervaren ondernemers aan bedrijven die minder dan vijf jaar bezig zijn. Dat werkt!" Mathieu Souren: "En de RVOZ bestaat uit bijna 300 ervaren ondernemers die ZP'ers graag advies geven, wees welkom!"

Zzp-markt

Alle netwerktips uit het plenaire gedeelte konden meteen in de praktijk worden gebracht tijdens de afsluitende ZZP-markt, waar verschillende organisaties met stands aanwezig waren. Een groot deel van de aanwezigen maakte daar uitgebreid gebruik van. Alle deelnemers gingen naar huis met het Handboek ZZP 2013.

ZZP-bijeenkomst Mathieu Souren Robin van Kampen Be Emmens

 

presentator Richard Engelfriet en sprekers (vlnr) Mathieu Souren (ROVZ), Robin van Kampen (Kamer van Koophandel) en wethouder Bé Emmens (gemeente Zoetermeer, Economische Zaken).

Foto's: Fotoflex.

 

Lees ook eens onze vaste items:

Het verhaal achter een bordje:Straat in beeld

Elke wee een prachtige foto in: Foto van de week

Lees de Portretten van Zoetermeerders

-advertenties-

-goede doel-