Kentalis organiseert inloopspreekuur doofblindheid

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 )
Beginnend op juni 12, 14:00

Zelf ervaren hoe het is om slecht te zien én te horen? Dat kan op woensdag 6 maart, 12 juni en 11 september in de Openbare Bibliotheek van Zoetermeer. Kentalis houdt tussen 14.00 en 15.30 uur een inloopspreekuur doofblindheid in het Forum aan het Stadhuisplein 1.

Tijdens de eerdere inloopspreekuren waren de belangstellenden – van jong tot oud – vooral onder de indruk van het zelf beleven van doofblindheid, waaronder het dragen van een bril die erg slecht zicht geeft. Ook het moeten voelen van voorwerpen in plaats van zien zorgde voor reacties; men besefte wat de impact is van de combinatie doof en blind zijn.

In het Forum Zoetermeer houden diverse organisaties en verenigingen inloopspreekuren waarin laagdrempelig informatie gegeven wordt. De bezoekers kunnen gewoon binnenlopen. Kentalis maakt van deze gelegenheid gebruikt door drie keer per jaar inloopspreekuren te houden waarin er laagdrempelig informatie gegeven wordt over doofblindheid. Doofblindheid betekent namelijk niet dat iemand helemaal doof en blind is, ook bij slecht zien en horen is al sprake van doofblindheid. Door de bezoekers te laten ervaren wat het kan betekenen om doofblind te zijn door middel van bepaalde materialen en het informeren over manieren van communicatie en tips over de communicatie, wordt er meer bekendheid gegeven aan wat doofblindheid is. En daarmee ook begrip voor iemand die slecht ziet en hoort.

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

In Zoetermeer biedt Kentalis behandeling voor kinderen, jongeren en hun naaste omgeving. Ook wordt onderwijs geboden. Uit de hele regio komen cliënten en leerlingen naar deze locatie aan de Meerzichtlaan toe.

Evenementen herhalingen

-goede doel-