Workshop ‘Hoe lees ik?

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 )
Beginnend op september 20, 20:00
Categorieën: Activiteiten, Activiteit logo

Een interactieve workshop om nog meer uit een boek te halen. Op donderdag 20 september geeft leesambassadeur Lidewijde Paris een leesworkshop ‘Hoe lees ik?’.

In deze inspirerende workshop vertelt zij hoe zij leest: waar ze op let in een boek, welke vragen ze zichzelf stelt en waarom. Ook legt ze literaire begrippen uit. Centraal hierbij staat haar boek ‘Hoe lees ik?’ dat gaat over wat nu eigenlijk literatuur is en hoe het werkt. Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken en kan tussendoor alles vragen. Boekhandel de Kler is aanwezig met boeken en naderhand is er een signeersessie. De interactieve workshop start om 20.00 tot ca. 22.00 uur en vindt plaats in het Forum. Kaarten kosten € 7,50 (leden ) € 10,00 (niet leden) en zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nlzoetermeer.nl

Hoe haal je meer uit een boek?
Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? De leesworkshop is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties: van alles wordt in verband gebracht met literatuur. Bovendien geeft Lidewijde veel leestips; altijd fijn voor leesclubs, scholen, beginnende schrijvers en natuurlijk alle andere enthousiaste lezers. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken en kan tussendoor alles vragen.
Lees mee met Lidewijde! Welke boeken komen langs in de Lees!Workshop? Klokkendans van Anne Tyler, De polyglotte geliefden van Lina Wolff , Metaalmoeiheid van Marek Sindelka, Wees onzichtbaar van Murat Isik, Onderworpen van Michel Houellebecq en Boetekleed van Ian McEwan. De titels zijn gratis te reserveren.


Over Lidewijde
Lidewijde Paris was boekverkoper, etaleur, interviewer, docent, redacteur en uitgever.
Zeven jaar lang was ze recensent voor Opium Radio en twee jaar lang selecteerde ze elke week een literair verhaal voor Vrij Nederland en leidde dat in. 1 september 2016 begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren. Hoe lees ik? is haar derde boek

-goede doel-