Oproep Mentorgroep Zoetermeer

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 )

Op zoek naar een leuke maatschappelijke stage, plek voor beroepsoriëntatie of (werkervarings)stage? Misschien is mentor bij het Mentorproject Zoetermeer iets voor jou.

Het Mentorproject richt zich op leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool die om verschillende redenen een wankele toekomst in het voortgezet onderwijs tegemoet gaan. De oorzaak kan liggen in een instabiele of moeilijke thuissituatie, weinig zelfvertrouwen of een onduidelijk toekomstbeeld. De leerkrachten erkennen bij deze leerlingen wel potentie en talent, maar door genoemde problemen dreigt het gevaar dat dit niet tot ontplooiing komt.

Aan het Mentorproject werken jong-volwassenen mee in de leeftijd van 18-23 jaar. Veelal zijn dit studenten die het project ook gebruiken om studiepunten te vergaren maar dat is zeker geen voorwaarde.

Wanneer ben je een geschikte mentor?
Om te beginnen vragen we dat je je voor minimaal een (school)jaar aan het project verbindt. Er moet namelijk een vertrouwensband opgebouwd worden met de leerling en als die er eenmaal is kun je die niet zomaar weer verbreken. Je volgt een studie of je hebt werk. Bent tussen de 18 en 23 jaar. Spreekt goed Nederlands. Je wilt tijd investeren in een leerling (minimaal één uur iedere week). Je respecteert de leerling en de ouders. Je bent enthousiast en je vindt het leuk om een leerling te begeleiden.

Wat wordt er van jou verwacht als mentor?
Wekelijks contact met je leerling. Activiteiten ondernemen met je leerling die aansluiten op zijn/haar mogelijkheden en interesses. Met je leerling realistische doelen formuleren en nastreven. Contact onderhouden met de school van de leerling.

Wat levert het jou op?
Voor jou als mentor is het project interessant omdat je een medemens helpt. Je bent een voorbeeld voor je leerling. Je krijgt een (verplichte) gratis tweedaagse training tot mentor. Daarnaast zijn er verschillende intervisiebijeenkomsten. Je doet werkervaring op. Je leert meer over jezelf en werkt aan de opbouw van je cv. Daarnaast krijg je er (mogelijk) studiepunten voor.

Binnen het project worden de leerlingen gecoacht met als doel dat zij zichzelf beter leren kennen, meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter gaan ontplooien. Dat kan door middel van een museumbezoek, voetballen, koken of gewoon een gezellig gesprek. De mentor kan ook samen met de leerling op onderzoek gaan naar wat er allemaal te doen is in de eigen buurt. Het stimuleren van de persoonlijke groei en het zelfvertrouwen van de leerling is een belangrijk doel van het project.

Interesse?
 Kijk op de website voor meer informatie of stuur een mail naar Mentorproject@live.nl

Mentorproject Zoetermeer is tevens ook actief op de volgende websites:
- Facebook (http://www.facebook.com/Mentorproject)
- Twitteraccount (http://twitter.com/Mentorproject07)
- Website (www.MentorprojectZoetermeer.nl)

-goede doel-