huisbezoekfoto1Hoe brandveilig is jouw huis? Ga samen met de brandweer op zoek naar onveilige situaties in je eigen huis! Een speciaal opgeleide vrijwillige ‘brandweerambassadeur’ loopt samen met de bewoner in een half uur de hele woning door en kan ervoor zorgen dat je huis een stuk veiliger wordt. Een veilig idee!

Een huisbezoek duurt ongeveer een half uur en in dat half uur maakt de huisbezoeker samen met de bewoner een rondje door het huis en kijken zij naar brandveiligheid. Aan de hand van een checklist wordt de woning doorgenomen en wordt gekeken naar zaken als aanwezigheid en locatie rookmelders, zijn de vluchtwegen vrij, is de gasslang in orde, zijn elektrische apparaten op de juiste wijze aangesloten, zijn er geen stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, weet men wat te doen bij vlam in de pan en nog meer zaken.

Iedereen kan een gratis huisbezoek aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BWRHBRembrandtstraatGerdaNazorgactie

Verder biedt brandweer Haaglanden ook voorlichting na brand. Er wordt na een brand die een impact heeft op de buurt, een nazorgactie gestart. Deze nazorgactie kan op verschillende wijze plaatsvinden en is sterk afhankelijk van het incident. Neem contact op als je hier meer over wilt weten!

-advertenties-

-goede doel-