fietsklim buytenparkEen bewoonster uit Buytenwegh, Thea van der Wallen, is namens een groep omwonenden een petitie op internet gestart tegen de fietsklim rond SnowWorld. In slechts enkele dagen is de petitie al 200 maal ondertekend.

De bewoners willen met de petitie ‘de waanzin van dit idee onder de aandacht brengen’ van college en raadsleden in Zoetermeer. De fietsklim zal volgens de plannen tegen Snowworld aan gebouwd worden, en een hoogteverschil van 70 meter hebben. Met een stijgingspercentage van 5% betekent dit dat de baan zo’n 3 kilometer lang wordt, dit is de afstand van Snowworld naar het Stadshart. Door de vele bochten zal dit echter op een kleiner oppervlak gebouwd worden.
De omwonenden verwachten grote overlast van de fietsklim. De baan zal nog meer wielrenners aantrekken die op de fietsklim en in en rond het Buytenpark de fietspaden onveilig maken, volgens de omwonenden. Ook noemen zij dat de klim ten koste gaat van de natuur en het uitzicht in het Buytenpark.
Thea van der Wallen: “En voor wie is dit? Niet voor kinderen, niet voor mindervaliden of andere groepen waarvoor bewegen niet vanzelfsprekend is, maar voor de wielrenner uit vooral de regio die in Zoetermeer een klimmetje van 70 meter willen maken. Want laten we wel zijn, het is een klimmetje van niets.”

De petitie is te vinden op: https://geenfietsklimbuytenpark.petities.nl.


Overlegplatform Buytenpark

Ook enkele partners van Overlegplatform Buytenpark hebben bezwaren tegen de fietsklim en hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan het college. Zij willen het gemeentebestuur vooral herinneren aan de door de gemeenteraad zelf opgestelde regels in de officiële ruimtelijke plannen voor het Buytenpark. Die bepalen onder meer dat ‘binnen de 40 ha natuurdeel geen intensieve recreatie mag plaatshebben en niet mag worden gebouwd’.
De fietsklim zou voor een belangrijk deel in het natuurbestemde deel van het Buytenpark moeten komen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-