20210924 26670Als afsluiting van de Vredesweek werd vrijdag 24 september de ILOZ Award uitgereikt en werden de nieuwe Ambassadeurs voor de vrede gepresenteerd. De ILOZ Award ging naar Stichting Present en werd in ontvangst genomen door Gerda Griffioen.


De Award gaat jaarlijks naar een organisatie die zich in het bijzonder heeft ingezet voor vrede en saamhorigheid. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden als vrijwilliger en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Gerda: “Ik mag deze prijs in ontvangst nemen, maar we hebben deze natuurlijk met zijn allen verdiend bij de stichting! Ik hoop dat het steeds gewoner wordt om naar elkaar om te zien”.

 20210924 26676  20210924 26678
  Gerda Griffioen ontvangt de ILOZ award


Ambassadeurswissel

De afsluiting van de Vredesweek is ook jaarlijks de tijd van de ambassadeurswissel. Twee nieuwe Ambassadeurs van de Vrede, Yvonne Bink-Winterkamp en jongerenambassadeur Quinten de Gruijter zullen zich komend jaar gaan inzetten voor vrede en het stokje over nemen van Thera Hoekstra en Jurgen van der Helm.
Yvonne Bink-Winterkamp is gemeenteraadslid voor Zoetermeer Vooruit en is daarbij vooral bezig om de verbinding te leggen tussen inwoners en politiek. Dit is volgens Yvonne prima te combineren met het ambassadeur zijn voor het ILOZ: “Zoetermeer is een stad van compassie, dialoog en ontmoeting en dat wil ik het komende jaar nog meer gaan benadrukken. Samen met de inwoners van Zoetermeer wil ik de thema’s, compassie, dialoog en ontmoeting nog sterker neer gaan zetten. Laten we omkijken naar elkaar, met elkaar in gesprek gaan en elkaar ontmoeten.”
Quinten de Gruijter, de jongeren Ambassadeur, wil ervoor zorgen dat alle jongeren in de stad gehoord worden, op een prettige manier in Zoetermeer kunnen leven en hun plek in de samenleving kunnen vinden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-