Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Rattenplaag.

ratWat vervelend voor de bewoners van Zoetermeer in en rond de woonwijk Palenstein.
Er is een rattenplaag. En dan wetende dat de rat met zijn rattenvlo zomaar enge ziekten kan overbrengen. Voor mensen die bang zijn om de pest te krijgen is dat beslist geen lolletje.

En als je buren hebt die het moeilijk vinden om voedsel zomaar bij het GFT te gooien en het om die reden in de tuin strooit zodat de dieren er nog wat aan hebben, dan kan ik mij voorstellen dat je daar danig de pest over in hebt.
Het trekt ratten aan op zoek naar gemakkelijk voedsel. Of je hebt in huis al een rat rondlopen die soms op jouw schouder bivakkeert. Nou, je zult de verkeerde rat pakken en op die hoog en droge plek neerzetten. Als je hem al te pakken kan krijgen. Want even frustrerend, je hebt de gehele avond achter de verkeerde rat aan lopen rennen. En net wanneer Op1, jouw favoriete praatprogramma, afgelopen is, lig jij onder je eigen bed er achter te komen dat het niet jouw tamme rat is. Dat stukje oor wat je nu kwijt bent, ach, je hebt een goed verhaal voor op je werk. Maar gelukkig. Het had zomaar kunnen gebeuren. En om die ellende te voorkomen is er een bedrijf ingeschakeld die korte metten moet maken met deze overlast.

Nu heb ik me laten vertellen dat de rattenbestrijding bedachtzaam, heel voorzichtig, duurzaam, diervriendelijk, milieu- en kindvriendelijk moet plaatsvinden. Dat diervriendelijk, daarover zit ik wel een beetje in mijn rats.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-