Lekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els orthomoleculair huidtherapeut je tips. Deze maand in Lekker in je vel: Hoe verzorg je de acne huid.

Iedereen krijgt wel eens en pukkeltje op zijn kin of voorhoofd. Dat geldt voor 85 % van de mensen. Wanneer er meerdere verstoppingen (ook wel mee-eters genoemd) en ontstekingen (pukkels) aanwezig zijn op de huid wordt dit de huidaandoening Acne genoemd. Er zijn verschillende acne vormen.Young Woman with hand raised. Unhealthy and Healthy Skin After Treatment. Facial Treatment, Medicine and Cosmetology Concept. Perfect Skin and Skin Problem.

De bekendste vorm is acne vulgaris. Deze vorm ontstaat in de puberteit onder invloed van een toename van de geslachtshormonen.Komt dit bekend bij je voor? Zou je willen weten hoe je de acne kunt verminderen?

1. Het dagelijks reinigingen
Start met 2 keer per dag je huid schoon te maken en verzorgen. Het dagelijks verzorgen is belangrijk voor de huid omdat je zo de huid ondersteunt in zijn functies. In de nacht herstelt je huid en scheidt het diverse afvalstoffen uit. Overdag komt de huid in aanraking met zijn omgeving. Om deze reden is altijd stap 1 van je huidverzorging de reiniging. Hiermee verwijder je de make-up en de afvalstoffen.

Wanneer je dit niet regelmatig doet kan de huid uit balans raken. Er ontstaan bijvoorbeeld verstoppingen of allergie bultjes. Dit hangt af van je huidtype. Oog make-up dat te lang blijft zitten kan geïrriteerde ogen of zelfs oogontsteking als gevolg hebben. Dit zijn enkele voorbeelden waarom het zo belangrijk is om dagelijks een huidverzorgingsritueel te hebben.logo bloos def copy copy

2. Een verzorgende crème
Na de reiniging volgt er altijd een verzorgende crème. Ik hoor vaak in de praktijk dat mensen niet altijd een crème op doen. Dit met de reden dat ze bang zijn voor meer ontstekingen. Dit is dus een fabel. Je huid wil je juist met een verzorgende crème verzorgen en verbeteren.In een verzorgende crème zitten ingrediënten in die de acne verminderen, denk aan lavendel, tea tree en tijm. Deze ingrediënten hebben o.a. een antibacteriële werking. Hiermee verminder je de ontstekingen op je huid.

3. Wekelijks extra verzorgen
Geef je huid 1 keer in de week extra aandacht. Dit kun je doen door eerst de huid voorzichtig te scrubben. Hierna voed je de huid met een voedend masker. Wissel af met het doel van je masker. Je kunt een hydraterend masker of een reinigend masker gebruiken.Foto Els copy


Els (praktijk Bloos)

-advertenties-

-goede doel-