Koningsdag 2021 moeten we helaas nog een keer thuis vieren. Vanwege corona kunnen er geen evenementen worden georganiseerd. Toch wil de Zoetermeerse Oranjestichting, Zo Oranje, deze feestelijke dag niet zomaar voorbij laten gaan en roept alle Zoetermeerders op om mee te zingen met de Aubade.

20180427 125816De Aubade is het traditionele startpunt van Koningsdag. Na een speech van de voorzitter van de Oranjestichting en de burgemeester wordt de vlag gehesen en zet het orkest het Wilhelmus in. Het Zoetermeerse Oranjekoor begint met de eerste tonen, maar al gauw zingt het aanwezige publiek ook uit volle borst mee.

Dit jaar vieren we Koningsdag thuis, samen het Wilhelmus zingen zit er dus niet in. Maar digitaal kunnen álle Zoetermeerders nu meezingen! Zing uit volle borst mee met het Wilhelmus op het ritme van de karaoke en film je zelf, bijvoorbeeld met de mobiele telefoon. Stuur het filmpje vervolgens op naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen ervoor dat jij op Koningsdag, 27 april 2021, digitaal aanwezig bent op de Zoetermeerse Aubade!

Filmpjes kunnen worden ingestuurd tot en met 17 april. Is je filmpje te groot voor email? Gebruik dan het gratis programma We transfer om het bestand op te sturen.

Informatie over Koningsdag Zoetermeer 2021 is ook te vinden op het Instagram kanaal van Zo Oranje: @koningsdagzoetermeer

 Foto: Rian van Randwijk, dirigent Oranjekoor tijdens het optreden op Koningsdag 2018

-advertenties-

-goede doel-