burgerZoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week staan op het menu: Portobello Burger.

Nu we wat vaker gezond willen eten maar wel lekker verzin je steeds leukere creaties. Zo heb ik dus laatst een heerlijke portobello burger gemaakt. Portobello kan je namelijk heel goed als hamburgerbroodjes vervanger nemen. Je mist het broodje niet eens als je deze heerlijke burger eet. Dit broodje is koolhydraatarm en vezelrijk: Perfecte combinatie als je gezond wilt afvallen. Daarnaast is deze ook weer snel klaar en daar houden we van toch? Toen we deze burger op hadden, hadden we ook echt genoeg gehad dus je voelt je ook echt verzadigd na dit gerecht.


Ingrediënten voor 1 persoon:

125 gram mager rundergehakt
250 gram cherrytomaten
2 portobello’s
Halve avocado
Halve limoen
Handje gemengde sla
1 el griekse yoghurt (10% vet)
1 tl sesamzaad
1 tl paprikapoeder
Zeezout en Zwarte peper
Kokosolie

Bereiding:

1. Doe het gehakt, paprikapoeder, snufje zeezout en zwarte peper in een kom, kneed goed door en vorm tot een hamburger.
2. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse.
3. Breng de mousse op smaak met het sap van de halve limoen en een snufje zeezout en peper.
4. Verhit een halve el kokosolie in een grillpan en grill de portobello’s om en om circa 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
5. Verhit ondertussen een halve el kokosolie in een koekenpan en de hamburger om en om circa 10 minuten, totdat deze gaar is.
6. Leg één portobello op een bord, met de bolle kant naar beneden.
7. Besmeer de portobello met de avocadomousse.
8. Leg de hamburger bovenop de mousse.
9. Besmeer de bovenkant van de burger met de Griekse yoghurt en leg de sla erbovenop.Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59
10. Leg de overgebleven portobello er bovenop, met de bolle kant naar boven.
11. Garneer de bovenste portobello met sesamzaad zodat het op een echt broodje lijkt.
12. Serveer de cherrytomaatjes naast de burger.
Eet smakelijk!

Vegetarische optie:Vervang de hamburger door een vegetarische burger gemaakt van voorgekookte kikkererwten, linzen of bonen + 1 ei + havermeel + kruiden/specerijen naar keuze.

Geniet ervan!

Liefs Sweet & Spicy.

Geen zin om te koken?
Kijk dan even op onze restaurantpagina: https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-