20170421 Foodtruckfestival Zoetermeer GVW 2959Op voorstel van D66 en PvdA zijn de gemeentelijke leges voor kleine evenementen in Zoetermeer tot een klein symbolisch bedrag teruggebracht. Kleine evenementen kunnen zo gemakkelijker georganiseerd worden. Volgend jaar praat de Raad verder over de hoogte van de leges.

“De burgemeester had een besluit voorgelegd waarin de tarieven juist exorbitant zouden stijgen,” licht D66 raadslid Robert Schaafsma toe, “dat zou nodig zijn vanwege alle verzwaarde veiligheidseisen. D66 vindt evenementen echter ontzettend belangrijk voor onze stad en voor al onze inwoners. Kleine evenementen willen wij stimuleren waar het veiligheidsaspect minder speelt.”    

 

De verzwaarde veiligheidseisen voor evenementen blijken steeds meer ambtelijke capaciteit te vergen, zo bleek uit het relaas van de burgemeester die deze kosten wilde dekken uit hogere leges. Initiatiefnemers van evenementen dienen deze leges te betalen voor het verkrijgen van een vergunning. “Voor alle kleine evenementen zouden de leges stijgen naar 150 euro, ofwel bijna een verdubbeling in prijs. In ons voorstel hebben wij dit bedrag juist met een factor tien verlaagd naar slechts 15 euro.” D66 wil hiermee de bruis in de stad stimuleren. Het voorstel van D66 werd toegevoegd aan het amendement van LHN en Zó! over de Belastingverordening.

De verlaging van de leges is tijdelijk, de gemeenteraad praat volgend jaar verder over de hoogte van de leges.

-advertenties-

-goede doel-