politiebus 1Een bestelbus met defecte koplamp en een verlopen APK trok donderdag 15 november de aandacht van surveillerende agenten. Toen zij op de Oranjelaan het dienstvoertuig keerden om de bestuurder te controleren ging deze er met de bestelbus als een haas vandoor.

Na een korte achtervolging besloot de bestuurder in de Molenstraat toch maar te voldoen aan het stopteken. Bij controle met een blaas- en speekseltest bleek de bestuurder onder invloed te zijn van zowel alcohol als cocaïne. De man werd aangehouden en aan het politiebureau bleek hij ook nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen in zijn sok verstopt te hebben. De drugs werden in beslag genomen, het rijbewijs werd ingevorderd en bloedonderzoek zal uitwijzen hoeveel alcohol en drugs de man in zijn lichaam had.

Bij het hervatten van de surveillance was het op de Afrikaweg wederom raak. Daar zagen agenten een auto rijden waarvan ook de APK verlopen bleek te zijn. Tevens bleek dat de eigenaar van het voertuig voor bijna 9000 euro aan boetes open had staan. Bij controle was het inderdaad de eigenaar die het voertuig bestuurde en ook hij werd positief getest op het gebruik van harddrugs. De man werd aangehouden en een politiearts nam bloed af voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)
Het rijbewijs werd ingevorderd en omdat de openstaande boetes niet betaald konden worden werd het voertuig buiten gebruik gesteld. De bijrijder van het voertuig bleek in het bezit te zijn van een rugtas met daarin zogenaamde inbrekerswerktuigen. Hij werd aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De gereedschappen werden in beslag genomen en zullen daar waar mogelijk nog forensische onderzocht worden.

-advertenties-

-goede doel-