Oosterheem 12De woordvoering van de gemeente laat weten dat het een relatief rustige jaar wisseling is geweest in Zoetermeer. Met vijftien politieoptredens, twee arrestaties en 49 kleine branden is het vooral feest geweest. Er was twijfel of de vuurwerkshow door kon gaan, maar dat ging uiteindelijk toch door.

De gemeente laat weten: "Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. In Silverdome was een groot jongerenfeest waar 1900 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. De door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow heeft volgens de politie 1500 tot 2000 mensen getrokken en wordt als een groot succes gezien. De politie heeft 15 keer moeten optreden in de stad. Daarbij is een persoon aangehouden".

Burgemeester Aptroot is tevreden: "Gelukkig heeft het grootste deel van Zoetermeer een rustige jaarwisseling gehad. Mede dankzij de inzet van de inzet van vrijwilligers, politie, handhaving, andere diensten en ingehuurde beveiligingsbedrijven was het een feest om zoveel mensen vrolijk op straat te zien. De overlast tijdens de nieuwjaarsnacht komt van een steeds kleiner wordende groep mensen. Bij mij overheerst dan ook een positief beeld van Zoetermeerders die samen feest vieren."

 

Incidenten

Wat betreft incidenten verliep de jaarwisseling in Zoetermeer relatief rustig. De brandweer is in actie gekomen voor in totaal 49 kleine branden. De politie trad 15 keer op, 2 keer in verband met een vechtpartij en 13 keer in verband met vuurwerk. Een persoon werd aangehouden. De ambulance rukte uit voor in totaal 9 incidenten waarvan er een was veroorzaakt door vuurwerk en een door geweld.

Vuurwerkshow

Dit jaar organiseerde de gemeente voor de tweede keer een vuurwerkshow op de Markt. Door de harde wind was het even spannend of de vuurwerkshow kon doorgaan. Een oplossing werd gevonden in het verplaatsen van het publiek naar het Marseillepad. Zo werd voorkomen dat vuurdeeltjes in het publiek terecht konden komen en kon de show zoals gepland van start. Er kwamen veel belangstellenden op af. De show verliep zonder incidenten en met rond de 2000 bezoekers.

Nieuwjaarsfeest groot succes

Het feest in de nieuwjaarsnacht in Silverdome was een groot succes. 1900 jongeren tussen de 16 en 20 jaar zijn op het feest afgekomen. De organisatie heeft gemeld dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden. De bezoekers werden de hele nacht met gratis bussen van en naar de feestlocatie vervoerd. Niet eerder werd er in de nieuwjaarsnacht een feest georganiseerd met zoveel jong publiek.

-advertenties-

-goede doel-