20150216 40820Leerlingen van 4 havo en vwo van het Oranje Nassau College Parkdreef legden maandagmiddag de Zoetermeerse politici het vuur aan de schenen in het politieke debat op school. Negen Zoetermeerse politici, waaronder de fractievoorzitters Daniel Westhoek, Margot Kraneveld en Klaasjan de Jong, gingen het debat aan met de jongeren die zich tijdens de lessen op school al grondig voorbereid hadden.

Locatiedirecteur van het ONC mevr van Goch waarschuwde de lokale politici al voor de debatteertalenten van de ONC leerlingen: “Het ONC heeft niet voor niets al enkele keren de debatbeker van Zoetermeer gewonnen!”

20150216 40821 20150216 40823

Het debat is een unieke kans voor de jongeren om meer te leren over de lokale politiek en invloed uit te oefenen op de politieke besluitvorming. De jongeren hadden ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de politici, onderwerpen als ´geen alcohol onder de 18´ en ´meer sport op school´ konden rekenen op veel aandacht vanuit de jongeren.

Dit debat vond plaats in een ‘forum’ opzet. In een afwisselend programma werden zo verschillende onderwerpen besproken en krijgen leerlingen inzicht in de verschillen in standpunten tussen de politieke partijen. Van veel partijen waren politici aanwezig, zelfs drie fractievoorzitters hadden tijd vrij gemaakt om bij het ONC Debat aanwezig te zijn.

-advertenties-

-goede doel-