Stadhuis entree 400Het nieuwe Stadhuis van Zoetermeer krijgt een ingrijpende metamorfose: het Stadhuis wordt kleiner in omvang en veel duurzamer. De dienstverlening van de Bibliotheek wordt met nieuwe samenwerkingspartners sterk uitgebreid en in een vernieuwde publieksruimte aan bezoekers aangeboden. Het vernieuwde Stadhuiscomplex moet een plek worden waar Zoetermeerders zich thuis voelen en waar de wensen van de inwoners centraal staan.

De gemeente, Bibliotheek en de samenwerkingspartners stellen de mening van haar inwoners zeer op prijs. Daarom vragen zij de Zoetermeerders om zich aan te melden voor een gebruikersgroep inwoners. Na aanmelding volgt de uitnodiging om mee te denken over de dienstverlening en de inrichting. In de volgende fase zal deze gebruikersgroep ook een oordeel geven over het ontwerp van de gevel. De voorkeur van de gebruikersgroep wordt meegewogen in de uiteindelijke keuze van de aannemer.

Wethouder Taco Kuiper en directeur van de Bibliotheek Joke Mos: “Ons idee is dat het een uitnodigende plek wordt, waar je met een goede kop koffie in de hand een boek of de krant leest of een rustig plekje vindt om aan je studie te werken. Of je zoekt een boek uit om mee naar huis te nemen terwijl je wacht op je afspraak. Ondertussen werp je een blik op de nieuwe kunstexpositie of bekijk je een trailer van het Stads- of amateurtheater. Er is volop advies te krijgen over gezondheid en welzijn en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en cursussen. Ook is er ruimte om te debatteren over politiek. Voor ouders en kinderen vinden er leuke activiteiten en workshops plaats. Boven alles wordt het een dynamische omgeving die uitnodigt tot creativiteit en innovatie. Kortom, veel ideeën waar we met inwoners over in gesprek willen gaan.”

Het nieuwe complex wordt uniek in Nederland, vooral omdat de verschillende organisaties niet allemaal een eigen afdeling in het gebouw krijgen maar bij elkaar zitten. Je loopt dus zo van de leesafdeling van de bibliotheek naar het publieksplein van de gemeente of naar een van de samenwerkingspartners zoals het Meerpunt.

 

Aanmelden

Geïnteresseerde inwoners kunnen zich voor de gebruikersgroep tot en met 27 februari 2015 aanmelden via www.zoetermeer.nl/projectstadhuis of www.bibliotheek-zoetermeer.nl ( klik op Samenwerking in Centrum LIB ). Het is ook mogelijk om tijdens de openingstijden van de Hoofdbibliotheek een aanmeldingsformulier in te vullen.

-advertenties-

-goede doel-