leuvenMaurits Remmen van schermvereniging Kardolus  werd zaterdag derde bij de jeugd prijs stad Leuven in België. Op het wapen degen kwamen 25 deelnemers aan de start uit het geboortejaar 2004 & 2005. Vanuit België was de gehele top uit de klasse aanwezig zo ook een talent uit Duitsland (ranking 4 van 95 wedstrijdschermers tm 14 jaar) en een deelnemer uit Hongarije.

Na het appel werd de poule indeling bekend en gingen de voorrondes in 5 poules van start. Maurits begint de ochtend goed en wint al zijn partijen in de voorrondes. Hij verdient hiermee een eerste vrijstelling voor de eliminaties en plaatst zich direct bij de laatste 16.

Maurits wint zijn eerste eliminatie voor een plaats bij de laatste 8 met 15-9 tegen Axel Holderbeke van de schermclub CRE Arlon. In de daaropvolgende eliminatie moet Maurits het opnemen tegen Roan de Boever van schermclub Latem-Deurle en ook deze partij wordt met 15-9 door Maurits gewonnen voor een plaats bij de laatste vier.

In de halve finale is Tobias Schultz, het talent van schermclub Bayer Leverkusen, Maurits tegenstander. Maurits weet in deze partij twee keer op voorsprong te komen maar Tobias kan telkens de stand gelijk trekken. Bij een stand van 14-14 maakt Tobias het beslissende punt. Uiteindelijk wint Tobias de finale met 15-11 van de Belgische jeugdkampioen Leandro Loeman. Maurits behaalde zo een zeer verdiende derde plaats op dit sterk bezette toernooi.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-