foto nkaOp zondag 22 mei 2016 heeft Sportschool Da Graca met 4 jeugdvechters deelgenomen aan de 1e Open Nederlandse Kyokushin Karate Kampioenschappen 2016 te Rotterdam. Dit toernooi werd georganiseerd door Nederlandse Full Contact Karate Organisatie (NFCKO). Het was voor de eerste keer dat er meer dan 10 verschillende karatebonden samenwerkten om dit mooie toernooi te kunnen organiseren. Alle verschillende karate bonden stuurden hun beste vechters naar dit NK toe waardoor het niveau erg hoog was. Op het NK werd er gewerkt met een afvalsysteem waarbij de verliezer er gelijk uit ligt.

Sportschool Da Graca heeft goede prestaties neergezet. Tamara Bindraban versloeg haar tegenstanders met snelle en harde technieken binnen 30 seconden en is Nederlands Kampioen geworden. Sascha Bras heeft goed gevochten tegen tegenstanders die groter en zwaarder waren en heeft een zeer verdienstelijk tweede plaats behaald. Leroy Stenhuys heeft zijn uiterste best gedaan en heeft een goede partij neergezet, helaas verloor hij zijn partij. Quentin van Melzen is meerdere rondes doorgekomen en moest zijn laatste partij vechten voor de derde of vierde plek. Helaas verloor hij deze partij maar is toch nog welverdiend vierde geworden in zijn gewichtsklasse.


Naast dat sportschool Da Graca ook vechters heeft afgeleverd op het NK heeft Shihan Antonio Da Graca ook een spectaculaire demonstratie gegeven. Hierbij heeft hij plankjes gebroken met stoot en trap technieken. Met een elleboogtechniek brak hij 8 gipsblokken en daarna met zijn hoofd opnieuw 8 gipsblokken.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-