2016 05 24Zaterdag 21 mei 2016 speelden de elektrische rolstoelhockeyers van Doing in Amsterdam de laatste competitiedag van het seizoen. Met Doing E1 aan kop in de 2e klasse en Doing E2 bovenaan in de 3e klasse stonden allebei de teams er uitstekend voor. De einduitslag was dan ook geen verrassing, maar evengoed wel heel speciaal: Doing E-hockey werd voor het eerst in haar driejarig bestaan kampioen bij het elektrisch rolstoelhockey, en wel met beide teams!

Doing E2 terechte kampioen

Doing E2 speelde haar eerste wedstrijd tegen Kampong Wheely’s E5, een sterk team dat in een leuke en spannende wedstrijd goed partij bood. Met de rust stond Doing dankzij goals van Erika (3) en Rick (1) met 4-1 voor, maar in de tweede helft had Kampong de overhand. Gelukkig bleef Doing door enkele mooie reddingen van de sterk keepende Esther overeind en won uiteindelijk met 6-5. Een knappe prestatie! De volgende twee wedstrijden van Doing E2 werden zoals voorzien met ruime cijfers gewonnen: met 13-1 van Haag 88 E1 en met 26-0 van Only Friends E1. In deze wedstrijd maakte T-sticker Karin maar liefst 5 goals, waarvan 1 heel mooi na strak aanspelen van Erika. Daarmee was Doing E2 de terechte kampioen van de 3e klasse van regio west!

Doing E1 wordt kampioen en promoveert

Vervolgens speelde Doing E1 haar laatste drie wedstrijden van het seizoen. Omdat het team al het hele seizoen al haar wedstrijden met groot verschil had gewonnen waren de uitslagen ook dit keer geen verrassing: Doing E1 won achtereenvolgens van SG Waterland E1 (16-2), Evergreen on Wheels E3 (16-1), en Kampong Wheely’s E4 (19-0). Op het het eerste gezicht misschien saaie wedstrijden, maar met veel intelligente overspelcombinaties en mooie blokacties van Nina en Boyan wisten we er voor het publiek toch een aantrekkelijke show van te maken. Ferry maakte in deze wedstrijden in totaal 24 goals en werd daarmee topscorer van de dag; Johan maakte er 18, Erika 4, Boyan 3 en Rick 2. Hiermee eindigde Doing E1 uiteindelijk zelfs met een doelsaldo van +203! En met drie klinkende overwinningen in de pocket werd Doing E1 uiteraard de verdiende kampioen en promoveert het team naar de 1e klasse.

Conclusie: beide Doing E-hockeyteams hebben dit seizoen een fantastische prestatie geleverd en kunnen terugkijken op een zeer succesvol seizoen. De belangrijkste ingrediënten van dit succes: groei in tactisch inzicht, in individuele vaardigheden met rolstoel en stick, en in teamsprit. Daarnaast hebben alle spelers, vrijwilligers en supporters van Doing zich van hun beste kant laten zien en er met elkaar een topseizoen van gemaakt. Alles bij elkaar een mooi eerbetoon aan de filosofie van Doing E-hockey: op positieve en sportieve wijze het beste in jezelf en in elkaar naar boven halen!

-advertenties-

-goede doel-