IMG 4700

Op zaterdag 22 maart speelden de elektrische rolstoelhockeyers van Doing E1 in Maasdijk hun derde competitiedag van het seizoen. Na de eerste twee competitiedagen stond Doing E1 op de tweede plaats, 3 punten achter de sterke koploper Kampong Wheely’s E2, en 6 punten voor de nummer 3 SGB E2. Met nog twee wedstrijden tegen Kampong voor de boeg zou Doing deze wedstrijden dus allebei moeten winnen om alsnog eerste te worden: een vrijwel onmogelijk kunststukje!

Tijdens de eerste wedstrijd van de dag tegen SGB bleek de SGB-defensie bijzonder moeilijk te passeren. Ondanks een 2-2 stand bij rust stonden de E-hockeyers uit Zoetermeer echter bijna de hele wedstrijd achter, en scoorden de gelijkmakende 3-3 pas 30 seconden voor het einde.

Omdat de eerste wedstrijd zoveel energie had gekost hoopte de ploeg op een wat makkelijker wedstrijd tegen Evergreen on Wheels E3. Dat lukte met een ruststand van 3-0 en een eindstand van 6-1. Enkele mooie goals waren er van Johan, vaak na uitstekend voorbereidend blokwerk van Nina. Esther stond in deze wedstrijd weer prima te keepen en verrichtte een aantal knappe reddingen. En ook Erika toonde met een flink aantal onderscheppingen en mooie blokacties haar verdedigende kwaliteiten aan het enthousiaste publiek.

In de derde wedstrijd tegen Kampong kreeg de ploeg uit Zoetermeer echter te kampen met materiaalpech. Zo stond de rolstoel van Zoë door storingen regelmatig op lang parkeren en reed de stoel van Nina als gevolg van zachte banden en een bijna lege accu ook allesbehalve top. En top is wat je nodig hebt tegen Kampong, want hoewel de start nog redelijk was stond bij de rust al 4-1 achter op het scorebord. Ondanks de eindstand van 8-1 heeft Doing toch nog heel sterk hockey laten zien tegen deze sterke tegenstander.

Bij elektrisch rolstoelhockey gaat het bijna altijd om de combinatie van 4 dingen: inzet, spelinzicht, fysieke kwaliteiten, en de mogelijkheden van de rolstoel. Dat de ploeg ondanks het haperende materiaal en de vermoeidheid nog zulk sterk veldspel konden laten zien is dan ook een groot compliment aan hun hockeyintelligentie en doorzettingsvermogen.

Wat betreft de resultaten een iets mindere dag, maar in elk geval is de tweede plaats veilig gesteld.

 

-advertenties-

-goede doel-