meervogelsgroepKorfbal - Zaterdagavond speelde Meervogels in een goed bezette sporthal De Veur tegen koploper Albatros uit Zwijndrecht. De ploeg uit Zoetermeer is inmiddels een veilige middenmoter geworden en zal ook in die regionen gaan eindigen dit zaalseizoen. Tariq de Wit was weer terug in de ploeg na een blessure en startte in de basis.

Een flitsende start van de thuisploeg zorgde voor een snelle 3-0 voorsprong door treffers van Mike Roos, Tymo de Wit en Kim van Meeteren. De koploper was duidelijk verrast en kon met moeite het hoge tempo van Meervogels volgen.

De gehele 1e helft zou verder gedomineerd worden door de ploeg van coach Aad van Rijthoven, die een aantal weken geleden voor een jaar had bijgetekend. Meervogels hield de teugels stevig in handen en via een 4-2 en 7-4 werd de rust ingegaan met een 10-8 voorsprong.

Geen vuiltje aan de lucht als vlak na rust Dennis Gaemers en Tosca den Hertog de stand op 12-8 zetten. Dit luidde echter een periode in waarin Meervogels ongelukkig was in de afwerking en er een stukje slordigheid in de passing kwam.

Albatros kroop dichterbij en na een 12-11 tussenstand kon Meervogels nog wel eenmalig uitlopen naar 14-11 maar ook dat gat werd gedicht door de tegenstander. De 14-14 tussenstand op 8 minuten voor het einde garandeerde in ieder geval een spannend slot.

Met het jeugdige elan van Mike Roos en de League ervaring van Tymo de Wit worden de twee mannen genoemd die Meervogels weer op een 16-14 voorsprong zetten en waar de klok nog ruim 5 minuten aangeeft.

tymodewit
Tymo de Wit in fel duel met tegenstander Albatros
Een zware enkel blessure van Kim van Meeteren zorgt vervolgens voor de nodige opschudding. De speelster die deze zomer was overgekomen van GKV uit Gorinchem zwikte op een akelige manier door haar enkel heen en werd vervangen door Kirsten de Jong.

Meervogels probeerde over deze tegenslag heen te komen maar Albatros rook bloed en dat leidde tot 2 late treffers en eindstand van 16-16. Na de gehele wedstrijd gedomineerd te hebben voelde de puntendeling toch aan als een puntenverlies maar moet de manier waarop de koploper het vuur aan de schenen werd gelegd toch de nodige voldoening geven.

Door dit gelijke spel blijft de ploeg uit Zoetermeer in het zogenaamde linkerrijtje. Op 2 maart volgt de voorlaatste wedstrijd tegen Fiks in Oegstgeest.

Door: Eric Plugge