le langeland2Het bericht dat Paul Ansems, oud-topman van het LangeLand ziekenhuis, een half miljoen euro heeft meegekregen verbijstert de PvdA Zoetermeer. De verbijstering stamt vooral van het feit dat het ziekenhuis bijna failliet werd verklaard in 2014. De PvdA heeft daarom kritische vragen gesteld aan het college.

Terwijl de inwoners van Zoetermeer zich lange tijd zorgen hebben gemaakt of er wel een volwaardig ziekenhuis werd behouden, lag onder leiding van Ansems het LangeLand ziekenhuis op het randje van faillissement. “Er waren zelfs problemen met het betalen van het salaris van het personeel. Het is moeilijk te begrijpen dat een oud-topman vervolgens zo’n groot bedrag krijgt uitgekeerd” aldus Chantal Walther, raadslid voor de PvdA Zoetermeer.

Ansems blijkt nu enkele tonnen meer te hebben gekregen dan eerder bekend was. Ansems is in 2011 ontslagen en in 2011 en 2012 doorbetaald. Daarnaast heeft hij een vertrekpremie, pensioenpremie en financiële extraatjes ontvangen. De PvdA wil graag van het college weten of de gemeente van de afkoopsom op de hoogte was. Daarnaast is de fractie benieuwd of de gemeente invloed had op de afkoopsom, en hoe dit in het vervolg beter te doen.

 

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-