20161221 95546De fractie van Zó! Zoetermeer is bezorgd over de verbouwing van het Stadhuis. Volgens de fractie gaat de verbouwing een jaar langer duren dan voorzien en bestaat er onduidelijkheid over de kosten.

Uit de beantwoording van de officiële schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer blijkt dat de volledige ingebruikname nu wordt voorzien voor begin 2018. “Wij hebben alleen met de plannen voor de verbouwing van het stadhuis ingestemd omdat het een grote jaarlijkse besparing zou opleveren. In de antwoorden op onze vragen staat dat die besparing nog steeds behaald wordt, maar tegelijkertijd zijn de meeste antwoorden over de financiën heel erg vaag,” zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó!.

“Juist omdat we heel stevig willen controleren of het project binnen de afgesproken budgetten en tijd blijft, hebben we afgesproken dat er kwartaalrapportages komen. De laatste rapportage riep een heleboel vragen op, en die zijn nu uiterst summier beantwoord met verwijzingen naar memo's en rapporten die nog moeten komen. Dat stelt ons niet gerust. Wij hadden verwacht dat wethouder Kuiper de rapportageplicht veel serieuzer zou nemen.”

 

Enkele maanden vertraging

Volgens wethouder Kuiper is de oplevering van het stadhuis inderdaad gepland in het vierde kwartaal 2017. Daarna is de verdere inrichting en verhuizing. Wethouder Kuiper: “De planning is dat we in januari 2018 het gerenoveerde stadhuis in gebruik kunnen nemen. De planning van de renovatiewerkzaamheden heeft inderdaad enkele maanden vertraging opgelopen als gevolg van de vleermuizen.”

In het raadsbesluit van december 2014 was erin voorzien dat het stadhuis al in 2017 in gebruik genomen zou worden. Door extra stappen in het besluitvormingsproces is de aanbesteding en de renovatie in de tijd opgeschoven waardoor nu alles ongeveer een jaar is opgeschoven.

-advertenties-

-goede doel-