Al langere tijd heeft Cultuurpodium Boerderij aan de Amerikaweg tijdens optredens te maken met parkeerproblemen. Bezoekers, vaak vanuit het hele land, kunnen al gauw hun auto niet meer kwijt vanwege onvoldoende parkeerplaatsen. De CDA-fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Rijen autos op parkeerplekken tussen Boerderij en Eten ZoHet college van burgemeester en wethouders is van plan om op het naastgelegen braakliggende terrein turn- en gymnastiekhal Gymworld te bouwen. Hoewel daar een eigen parkeergelegenheid bij komt, zal dat het parkeerprobleem in dat gebied alleen maar groter maken, vrezen betrokkenen. Voor parkeren bij de Boerderij verwees het college van B&W ook naar het parkeerterrein bij De Olympus aan de Voorweg,. Daarbij werd echter voorbijgegaan aan de komende verkoop van die koepelhal aan De Ballebak, waarna daar mogelijk nieuwe ontwikkelingen gaan plaatsvinden, zoals de vestiging van een restaurant.

 

Wishful thinking

De CDA-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad heeft zich deze parkeerproblemen aangetrokken. Raadslid Rob Wessels: “Wij vinden dat de gemeente deze problematiek met veel ‘wishful thinking’ bagatelliseert. Zo gaat ze ervan uit dat Gymworld straks niet gebruikt zal worden als het druk is bij de Boerderij, en omgekeerd. Ook aan de mogelijkheid dat het parkeerterrein bij De Olympus, los van parkeerdrukte van de Boerderij, straks mogelijk al veel meer gebruikt zal worden, gaat de gemeente helemaal voorbij.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

http://www.lijsthilbrandnawijn.nl/

http://www.zoetermeer.vvd.nl/

https://zoetermeer.d66.nl/

http://pvdazoetermeer.nl/

http://zoetermeer.sp.nl/

https://www.cda.nl/zuid-holland/zoetermeer/

http://zozoetermeer.nl/

https://zoetermeer.groenlinks.nl/

http://zoetermeer.christenunie-sgp.nl/

-advertenties-

-goede doel-