St MOOI Zakgeldproject Buytenwegh okt 2014 Rob Verbunt  MG 0107

Sinds deze maand wekken groepjes tieners in de wijk Buytenwegh de Leyens op aangename wijze de verbazing van menig wijkbewoner. Groepsgewijs, onder begeleiding van jongerenwerker Rachid Amaouch en twee stagiaires, kammen zij de buurt uit met bezem, prikstok en vuilniszak.

Het 'Zakgeldproject' is gestart!

Groei

Het jongerenwerk van Stichting MOOI heeft in samenwerking met de StadsMarshall en woningcorporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia het zakgeldproject gestart. Het jongerenwerk van Stichting MOOI geeft wekelijks vorm aan het project, Het project houdt in dat de doelgroep - tieners en jongeren die via hun eigen netwerk of mogelijkheden lastig aan zakgeld komen - middels het opgeruimd houden van de wijk, een zakcentje te laten verdienen. “Door de jongeren kennis te laten maken met een stukje werk, de manier van aansturing en de maatschappelijke deelname aan het grotere geheel, werken wij preventief in het nu, maar zaaien wij ook voor de toekomst: werk-ervaring, b.v. het aanleren en verstevigen van sociale vaardigheden, op tijd komen, afspraken maken en afzeggen en het plannen en organiseren van het schoolwerk in combinatie met dit zakgeld-baantje. In vele opzichten maken de jongeren hiermee een groei door”, aldus jongerenwerker Rachid.

Werk-ervaring

En de bewoners? Die reageren aangenaam verrast, als de groepen (in totaal hebben zich vanaf de start 16 jongeren aangemeld) in formatie door de garages en over de dekken gaan om deze zwerfvuil-vrij te maken.”Het project biedt verder de mogelijkheid hulp te bieden aan ouderen of minder validen die hulp kunnen gebruiken bij het snoeien van de tuin. Het zakgeld, een uurloon gelijk aan het wettelijk minimum, wordt per keer, bij goede prestaties, uitgereikt door Stichting MOOI, die daarvoor middelen ontvangt van de StadsMarshall en de woningcorporaties.”'Als het project hier goed loopt, dan is er eventueel uitbreiding mogelijk naar andere wijken. Jongeren doen werk-ervaring op, leren luisteren naar een meewerkend voorman en hebben aan het eind van elke klus een zakcentje om naar believen te besteden. Periodiek zal de jongerenwerker met de jongeren een vorm van beoordelingsgesprekken houden en krijgen zij tips over hoe te solliciteren en of te communiceren met de toekomstige baas. En elke jongere kan maar liefst een half jaar meedraaien in het project!

Meer weten? Ben je tussen de 13 en 18 jaar en wil je zelf deelnemen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 -43821753  

 

Foto: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-