panters amsterdam2Het seizoen voor de ijshockeyers van Zoetermeer Panters zit erop. Amsterdam Tigers, als eerste geplaatst, was zondag met 5-3 te sterk in de Silverdome voor Panters. Na de 7-6 nederlaag van zaterdag in Amsterdam eindigde de best-of-three serie in een 2-0 nederlaag.

panters amsterdam1Bijna 1000 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten op de tribunes. Panters en Tigers gaven elkaar geen duimbreed toe in de openingsfase. Geklungel in de defensie leverde de openingstreffer van Tigers op na dik vijf minuten. Panters sloeg terug in de slotfase via Attila Birke op de power play. Het laatste woord was weer voor de bezoekers. Een rommelige wissel aan Panters-zijde 30 seconden voor de pauze leidde de 1-2 van Amsterdam in.

In het middenstuk was Panters baas in eigen huis. Tigers-goalie Missler hield zijn ploeg in die fase op de been met flink wat reddingen. De thuisploeg kreeg daar in de 37e minuut de deksel voor op de neus: Karol kogelde de 1-3 binnen. Zoetermeer pakte in de slotfase een strohalm via een treffer van Sam Hayes.

Net als in het eerste duel was Amsterdam de baas in de slotperiode. Matig defensief ingrijpen leidde de 2-4 in, waarna Poutanen tien minuten voor tijd de knockout uitdeelde. Sam Hayes tekende in de 52e minuut de 3-5, maar het slotoffensief had te weinig om het lijf om Tigers omver te laten vallen.

Zo eindigt het seizoen in mineur voor Zoetermeer Panters dat de kansen wel degelijk kreeg in deze serie tegen Amsterdam. De ploeg uit de hoofdstad gaat nu strijden om de titel tegen Nijmegen Devils. Panters mag zich opmaken voor het nieuwe seizoen dat medio eind september weer van start zal gaan.

Foto's: Robert Bos

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-