watersporten Zoeterrmeerse plasVeel fietsers, wandelaars, vogelaars, runners, maar ook watersporters genieten van het watergebied de Zoetermeerse Plas. Je mag hier alleen varen met een boot met een elektromotor. Dat is beter voor het milieu, voor de biodiversiteit en het voorkomt geluidsoverlast.

Er zijn echter twee verenigingen – de Zoetermeer Watersportvereniging Noord-Aa en Pocahontas - die voor de ondersteuning en beveiliging van hun activiteiten gebruikmaken van motorboten met verbrandingsmotor. Hiermee bereiken ze naast de ongeveer 200 leden ieder jaar ook tientallen kinderen uit Zoetermeer. Daarnaast is het drakenbootfestival afhankelijk van de ondersteuning door motorboten van de watersportvereniging. Elektromotoren zijn niet geschikt vanwege het lage vermogen en beperkte accucapaciteit. Als een zeilbootje met een kind erin omslaat moet je natuurlijk snel ter plekke zijn en met een elektromotor kan dit niet worden gegarandeerd.
Vanwege het belang van de veiligheid van de watersporters diende D66 samen met VVD, CU-SGP, PVV en PvdA een motie in die het college verzoekt om de APV te wijzigen zodat de watersportverenigingen hun motorboten kunnen blijven gebruiken bij de lessen en andere activiteiten op het water. De motie werd aangenomen in de raadsvergadering op 8 april 2023.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-