GMzdd6DXgAAAFFW

De estafette deelnemers na aankomst bij Ilion

vrijheidsvuur bezuijen2Het vrijheidsvuur, dat op Bevrijdingsdag altijd brandt op de Markt, is in estafette opgehaald door lopers van Ilion en burgemeester Bezuijen. Ook wethouders Ingeborg ter Laak (lopend) en Jan Iedema (fietsend) hebben zich ingezet om het vuur in Zoetermeer te krijgen.

Van Wageningen naar Zoetermeer is het zo’n 100 km. Deze afstand werd in estafette afgelegd door hardlopers en fietsers, die om 00.00 uur vertrokken uit Wageningen, om rond 9.00 uur in de ochtend in Zoetermeer aan te komen. De lopers en fietsers konden even uitrusten en brachten na het middaguur het vrijheidsvuur naar de Markt, samen met de Ilion jeugd. Het ontsteken van het vrijheidsvuur is altijd de start van het Bevrijdingsfestival, dat daarna losbarstte met vele optredens.

Burgemeester Bezuijen meldde op X (twitter): “Het vrijheidsvuur is aangekomen in Zoetermeer! Vannacht heb ik samen met ARVIlion, @ingeborgterlaak en @iedema het vrijheidsvuur met een estafette vanuit Wageningen naar Zoetermeer gebracht. Vanmiddag ontsteken we het vuur bij de start van het Bevrijdingsfestival op de Markt.”

Foto's: burgemeester Bezuijen, op X

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-