Burgemeester Bezuijen sprak tijdens de herdenking op 4 mei vooral over de vrijheid, die kostbaar en kwetsbaar is. “Wat zou jij doen, wat zou u doen, wat zou ík doen als ons die vrijheid zou worden ontnomen en er weer alle reden is om bang te zijn?”


Het weerbericht voor 4 mei was slecht, met veel regen, maar op het moment van Dodenherdenking vielen er slechts enkele druppeltjes in Zoetermeer. De herdenking werd weer bezocht door vele Zoetermeerders, die met de stoet meeliepen door de Dorpsstraat en plaats namen op de tribune tegenover het monument in het Wilhelminapark.

                                 


Burgemeester Bezuijen vroeg de aanwezigen zich voor te stellen wat zij zouden doen in een oorlogssituatie. “Vrijheid is kostbaar en broos. We moeten ons ervoor blíjven inspannen. De ‘v’ van vrijheid is ook de eerste letter van het woord ‘verantwoordelijkheid’. We herdenken daarom de slachtoffers met de grootste eerbied en realiseren ons wat we nooit mogen vergeten: onze vrijheid is heel kostbaar, we moeten ‘m koesteren als een schat.”

                                 


Na de toespraak van de burgemeester las Fiènne Tuynder uit groep 8 van IKC de Springplank het gedicht: In vredesnaam van Jana Beranová. De Rotterdamse Aero Club (RAC) bracht een saluut als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers met een drietal vliegtuigen boven het park.

Foto's en film: Leon Koppenol, meer foto's: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Dodenherdenking-in-Zoetermeer-2024

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-