AlfrinkplusIn het afgelopen schooljaar startte voor het eerst het Alfrink+ programma op het Alfrink College. De leerlingen die aan hun schoolcarrière begonnen in de eerste klas konden naast het volgen van hun gewone lessen ook kiezen voor een van de Alfrink+ stromen.

De donderdagmiddagen staan in het teken van het volgen van deze lessen in de vrije ruimte. De leerlingen kunnen kiezen voor een Alfrink+ Taalstroom waar zij Chinees en Latijn leren, een Alfrink+ Sportstroom waar allerlei bijzondere sporten worden beoefend, een Alfrink+ Podiumstroom  waar leerlingen bezig zijnAlfrinkplus 1 met muziek, dans en toneel en een Alfrink+ Techstroom waar computerprogrammeren, 3d-printen en lego bouwen de onderwerpen zijn.

De leerlingen van de verschillende klassen zitten hierbij verdeeld over de stromen. Ook in het volgende schooljaar 2024-2025  kunnen leerlingen zich voor deze stromen aanmelden. Omdat zeker zeventig procent van de leerlingen hebben gekozen voor de stromen in de eerste klas en het programma zeer succesvol is gebleken wordt er in het aankomend jaar een vervolg aangeboden op het Alfrink College waar de plusleerlingen opnieuw kunnen kiezen voor een stroom. In het tweede jaar vindt een verdieping plaats zodat leerlingen hun kennis en vaardigheden verder kunnen uitbreiden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-