20240311 43727Van 11 tot en met 15 maart is het de Week van het Geld. Van basisschool tot hbo wordt in deze week extra aandacht besteed aan omgaan met geld. Het mbo Rijnland opende maandagochtend met de Dag van het Geld voor eerste- en tweedejaars studenten.


Op de ochtend, bijgewoond door zo’n 200 studenten, leerden de jongeren van alles over omgaan met geld. De ochtend werd geopend door de Nederlandsche Bank, met een interactieve kwis over geldzaken. Wist u bijvoorbeeld dat nog maar 15% van de betalingen in Nederland met contant geld gedaan worden? De meeste Nederlanders betalen liever digitaal met hun pinpas of telefoon.
De studenten van de opleidingen pedagogisch medewerker en onderwijsassistent konden op de geldmarkt in gesprek met organisaties zoals DUO, uitzendbureaus, het JIP en Humanitas. Jongeren die 18 jaar worden, zijn vanaf dat moment zelf verantwoordelijk voor hun geldzaken en moeten heel wat dingen regelen. Al worden ze daar vaak ook bij geholpen door hun ouders, een meisje op de bijeenkomst vertelde dat haar moeder heeft geholpen om alles goed uit te zoeken.

 20240311 43723  20240311 43730


De gastsprekers van de Nederlandsche Bank waarschuwden de jongeren ook voor phishing, online oplichting, en finfluencers, influencers die financiële adviezen geven, maar niet altijd even deskundig zijn. “Jongeren realiseren zich soms niet wat de gevolgen zijn van hun financiële beslissingen. Je kunt heel makkelijk op afbetaling kopen, maar blijft dan wel met een schuld zitten.”
Medewerkers van het Geldpunt van inZet gaven persoonlijk advies bij vragen over geld, bijv. over een uitkering aan vragen, een bijbaantje of belasting aangifte doen. Het Geldpunt is bereikbaar per telefoon, 079 - 2060260, mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de inloopspreekuren. Elke dinsdag is er Geldpunt in Seghwaert, van 11.00 tot 15.00 uur aan de Petuniatuin 7a en elke donderdag in Buytenwegh aan de Teldersrode 25 van 13.00 tot 15.00 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-