20230223 37091In het CKC wordt op donderdag 21 maart de Zoetermeerse Kunst- & Cultuurprijs uitgereikt. De Kunst- & Cultuurprijs wordt uitgereikt aan personen of groepen die zich in het afgelopen jaar op een verrassende of vernieuwende manier onderscheiden hebben op het gebied van kunst en cultuur.

Tot 11 februari konden personen genomineerd worden en een vakkundige jury heeft de volgende inzendingen voor de Kunst- & Cultuurprijs genomineerd:

Standpuntjes – Wijck, De Goede Woning, Theo van de Wetering en Urban Art Studio

Theo van de Wetering, bewoner van de wijk Seghwaert, benaderde Wijck met de wens om Poëzie buiten het boek, de wijk in te brengen als zogenaamde gevelgedichten. Wijck is hierover het gesprek aangegaan met De Goede Woning. Er werd besloten om het onderdeel uit te laten maken van een participatietraject aan het Fazantenveld. In samenspraak met de omwonenden werd het veld heringedeeld en opgeknapt. Een visuele vertaling van een gedicht van Theo werd op de muur gemaakt.

Omwonenden werd gevraag om in twee bijeenkomsten mee te beslissen over het gedicht, de vertaling hiervan naar beeld en deel te nemen aan de realisatie van de muurschildering. Onder begeleiding van professioneel straatkunstenaar Tobias Becker Hoff werd de muurschildering door de omwonenden geplaatst.

Taboe – Greg & Baud Productions

Een voorstelling waarin je kennismaakt met Taboe, een vrolijke jonge vrouw, met een fijne baan en lieve vrienden om haar heen. Maar de buitenkant kan bedriegen. Je krijgt een kijkje achter haar voordeur waar je van ongeveer haar 7e tot 25e levensjaar een beeld krijgt van haar leefomstandigheden en problemen door huiselijk geweld en complex trauma.

Greg & Baud Productions neemt het publiek mee in de ingrijpende gebeurtenissen die Taboe heeft meegemaakt en het gezin waar zij in opgroeit. Het kantelpunt in het voorstelling is het besluit wat Taboe neemt om uit de heftige situatie te stappen en voor zichzelf te kiezen. We zien het pad wat Taboe bewandelt om haar trauma’s te verwerken tijdens haar therapiesessies en krijgen door informatieve scènes gedurende de voorstelling extra informatie over trauma en hoe je hier mee om kan gaan.

Doornroosje – B&M Entertainment

Doornroosje is een musical van B&M Entertainment in samenwerking met Greg & Baud Productions. “In het koninkrijk van Lodewijk Lekkerbek VII is een nieuw leven op aard gekomen: prinses Doornroosje. Iedereen is blij, en er wordt een groots geboortefeest georganiseerd, maar dan komt de slechte fee Diadora ten tonele. Ze is kwaad, omdat ze nooit wordt uitgenodigd op een feest van de koning, en als straf spreekt ze een vloek uit over Doornroosje: op haar 18e verjaardag zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven. Gelukkig weten de drie goede feeën dit te voorkomen, Doornroosje en de hele hofhouding zullen slechts 100 jaar slapen…”

Kick’n On Top – Kick’n Studios

Kick’n On Top is een project van het cultureel centrum Kick’n Studios. Tijdens het project Kick’n On Top heeft iedereen de kans gekregen om gratis kennis te maken met dans, en dansers die als dansen kregen een kans aangeboden zich te ontwikkelen door de wereldtop naar Zoetermeer te halen.

Stichting Niet Alleen

Stichting Niet Alleen werkt samen met de jeugd aan hun dromen door ze een plek te bieden waar ze muziek kunnen maken en zo hun gevoel / frustraties op een positieve manier te laten uiten. De stichting helpt de jongeren bij het schrijven, opnemen en uitbrengen van hun eigen nummers, en met optreden. In dit proces zijn zij niet alleen als muzikant actief, maar ook als klankbord. De ervaring op straat en met muziek verbindt de stichting met hun doelgroepen. Door de deelnemers te betrekken bij het organiseren van onder andere optredens/evenementen en videoshoots realiseert Stichting Niet Alleen dat de deelnemers gaar (leren) samenwerken op weg naar positieve doelen.

De Kunst- & Cultuurprijs is een initiatief van de Gemeente Zoetermeer.

Ook reikt de gemeente weer de Stimuleringsprijs uit. De Stimuleringsprijs gaat naar opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche. Dit kan ook een persoon of een groep zijn die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier enorme heeft ingezet.

De prijzen worden op donderdag 21 maart uitgereikt in het CKC. Het programma gaat om 20.00 uur van start en u bent van harte welkom om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-