De nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden gaat vanaf februari weer rijden, zo maakte wethouder Ter Laak bekend tijdens de vergadering maandag. Ook de nachtbus naar Den Haag zal weer rijden, dit vanaf eind april.


sh busstation 3In de coronaperiode was het nachtvervoer gestopt, en na corona niet weer op gang gekomen. D66 en de VVD vroegen het college in juni 2023 om het nachtvervoer weer mogelijk te maken. Deze motie wordt nu vanaf februari, een precieze datum kon nog niet gegeven worden, uitgevoerd.
Wethouder Ter Laak: “De benodigde ontheffing van de provincie om een particuliere vervoerder in te schakelen voor het laten rijden van nachtbussen is nu verleend. We gaan nu aan de slag om een particuliere vervoerder te contracteren.”

 

nachtnet htmHTM nachtbus naar Den Haag

Ook de HTM gaat het nachtnet weer opstarten en in de regio 6 lijnen laten rijden. Nachtbus N6 rijdt tussen Den Haag in Zoetermeer en doet in Zoetermeer ook verschillende wijken aan. De frequentie van het nachtnet van de HTM wordt 1 keer per 2 uur, met een start om 01.00 uur of om 02.00 uur.
De HTM huurt extra buschauffeurs in om de diensten in nacht en overdag te kunnen rijden. De formatie buschauffeurs is nog niet op het gewenste niveau, HTM is dan ook hard op zoek naar nieuwe chauffeurs.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-