20240116 43589
De start van de verbouwing van de Passage in Stadshart Zoetermeer is dinsdag 16 januari gevierd met een feestelijke bijeenkomst, drankjes en veel confetti. Alle betrokkenen bij de verbouwing proostten met elkaar op de komst van het nieuwe Daily Plaza en andere winkels voor dagelijkse boodschappen.


Daily plaza startLuuk Baas, fondsmanager bij Ping Properties: “Ping Properties heeft het winkelcentrum vorig jaar aangekocht. Zij willen een nieuwe toekomst geven aan verouderde winkelcentra en zagen mooie ontwikkelkansen in het Zoetermeerse Stadshart.”
Bij de verbouwing van de Passage zullen de huidige winkels open en bereikbaar blijven, overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. Op de locatie van de voormalige V en D komt een Dirk supermarkt voor alle boodschappen. De onderste verdieping van het pand wordt omgebouwd tot parkeergarage, zodat klanten direct vanuit de parkeergarage met een nieuwe rolbaan, een ‘tapis roulant’, naar boven kunnen voor hun boodschappen. Naast de Dirk supermarkt komen er andere winkels zoals een drogisterij, bakker, dierenspeciaalzaak Pets Place, speelgoedwinkel Intertoys en onmisbare basic aanbieders. Tijdens de verbouwing wordt het winkelgebied ook verduurzaamd en gaat van het gas af.

Deze kerst winkelen

20240116 43585Wethouder Jan Iedema, Binnenstad, is heel blij met de vernieuwing van het winkelcentrum. “Deze plek heeft al een lange historie. Er zat al eerder een versplein en natuurlijk warenhuis V en D. Toen zij verdwenen uit het centrum waren wij als gemeente wel bezorgd. Hoe houden we levendigheid in de Passage? Met de komst van het Daily Plaza gaat dit helemaal goed komen en kunnen we de kerstboodschappen straks hier doen!”
Volgens de planning gaat Daily Plaza in het vierde kwartaal van dit jaar open en kunnen Zoetermeerders voor de kerst shoppen in het nieuwe winkelgebied.

Video: stadshartdailyplaza.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-