Kerststal NicolaaskerkDe kerkdeuren van de Nicolaaskerk staan open op Tweede Kerstdag voor de walk-in rond de kerststal – ook wel bekend als het traditionele Kindje Wiegen. Naast het bekijken van de kerststal kun je ook komen luisteren naar het kerstverhaal of de kerstliedjes in de kerk.

Kerstmis is een feest om samen met de hele familie te vieren. Het feest van de geboorte van Jezus. Kerstmis is een feest van het licht. Het is de donkerste tijd van het jaar, dus branden veel mensen kaarsen, zijn straten en huizen mooi versierd en worden er lichtjes in de kerstboom gehangen.

Dit jaar is het precies 800 jaar geleden dat Franciscus van Assisi het initiatief nam tot de eerste kerststal. Dat begon met een os en een ezel bij de kribbe. Dit zou de opmaat zijn voor een traditie die na 800 jaar nog actueel is: thuis, op school, op straat en in de kerk. Tegenwoordig zien we ook Maria en Jozef in de kerststal, de herders met hun schapen, de drie wijzen uit het oosten en de engelen. Ook in de Nicolaaskerk staat dit jaar weer een mooie kerststal met alle figuren.

Op Tweede Kerstdag 26 december van 12.00 tot 14.00 uur is er gelegenheid voor kinderen en grote mensen naar de kerststal in de Nicolaaskerk te komen kijken. Er worden kerstliedjes gezongen en het kerstverhaal wordt verteld voor kinderen, er is koffie, thee, limonade en iets lekkers.

Er kan een kaarsje worden aangestoken bij de kerststal en er is gelegenheid om te knutselen. Kinderen mogen verkleed komen als herder, engel, koning of schaapje.

Iedereen is van harte welkom in de Nicolaaskerk, Dorpstraat 24, Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-