stedinIMG 3322Update 13.34: Er is weer stroom in het Stadshart en de Dorpsstraat. Stedin twittert:

Stroomstoring #Zoetermeer voorziening groot deel #Stadshart #Dorp weer ingeschakeld. #Stedin nu bezig met overig oa #Buytenwegh #DeLeyens

 

Ook geven ze aan dat de stroom weer goed is in de andere wijken rond 13.45.

 

Een groot deel van Zoetermeer werd maandagmiddag rond 12 uur getroffen door een stroomstoring. Het Stadhuis zit bijvoorbeeld zonder stroom, net als vele winkels in het Stadshart. Het gaat om: het Stadshart (zuidelijk deel), DeLeyens (oostelijk deel), Buytenwegh (noord. Deel) en Dorp.

Medewerkers van Stedin zijn ter plaatse om de storing te verhelpen, ze verwachten hiervoor ongeveer 3 uur nodig te hebben. De wijkagenten melden op Twitter dat ze extra zullen surveilleren tijdens de stroomstoring.

IMG 3346 IMG 3348

De politie waarschuwt om geen liften te gebruiken gedurende de storing. Er gaan geruchten dat mensen vast zouden zitten in liften, maar dit is nog niet bevestigd. Ook zijn parkeergarages in het Stadshart afgesloten omdat daar de stroom uitgevallen is.

Het Langeland Ziekenhuis is ook getroffen door de stroomstoring, maar daar heeft het noodaggregaat de stroomvoorziening overgenomen.

Film: Wolters Productions, www.woltersproducties.nl

-advertenties-

-goede doel-