join the pipeStadshart Zoetermeer is een partnership aangegaan met Join the Pipe om het gebruik van kraanwater te promoten. Hiervoor is een kraanwatertap geplaatst in het winkelcentrum en worden er speciale Join the Pipe waterflessen verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Met diverse acties in het Stadshart worden bezoekers verder gestimuleerd bij te dragen aan schoon drinkwater voor iedereen, waar dan ook ter wereld.

Jointhepipe

Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Zij hebben als droom het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen op aarde van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Door het inleveren van navulbare bidons en schoolbekers dragen de bezoekers van Stadshart Zoetermeer bij aan de diverse schoon drinkwaterprojecten van Join the Pipe in ontwikkelingslanden. Ook is er bij 2thepoint, het nieuwe servicepunt in het winkelcentrum, een Join the Pipe watertap geplaatst waar bezoekers vers drinkwater kunnen ‘tappen’.

Acties in het Stadshart

Om het drinkwaterproject extra onder de aandacht te brengen worden er de komende maanden diverse acties georganiseerd in Stadshart Zoetermeer. Zo kunnen bezoekers op 22 maart, Wereldwaterdag, lege schoolbekers en bidons inleveren voor een nieuw Join the Pipe exemplaar. Kinderen kunnen tijdens een workshops waterflesjes versieren en vullen met kleine cadeautjes zoals potloden. Deze flesjes worden verstuurd aan leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden waar Join the Pipe watertaps staan. De flesjes kunnen door hen worden gebruikt om te vullen met schoon drinkwater uit de daar geplaatste tap. De Join the Pipe flesjes zijn tevens bij 2thepoint te koop en de opbrengst hiervan gaat naar Join the Pipe.

Sven Coster, Shopping Center Manager van Stadshart Zoetermeer: “Het is raar verdeeld als wij, terwijl we schoon drinkwater hebben, water drinken uit milieubelastende verpakkingen. Helemaal als je bedenkt dat op andere plekken in de wereld beiden nauwelijks voorhanden zijn. Om deze ongelijke verdeling onder de aandacht te brengen én tegen te gaan zijn we de samenwerking met Join the Pipe aangegaan. We hopen, samen met onze bezoekers, flink te kunnen bijdragen aan het bereiken van de doelen die Join the Pipe zich heeft gesteld.”

-advertenties-

-goede doel-