20130612 15166

Buitenspeeltuin de Tipituin aan het Rakkersveld in Palenstein werd precies een jaar geleden geopend door wethouder Mariëtte van Leeuwen. Op Buitenspeeldag 2013 kwam de wethouder weer langs om een kijkje te nemen in de Buitenspeeltuin. De kinderen vertelden aan Mariëtte dat ze heel vaak in de Tipituin komen om te spelen. Met school worden er speciale lessen natuur gegeven en na schooltijd spreken de kinderen in de tuin af om samen te spelen.

Nationale Buitenspeeldag wil kinderen stimuleren om meer buiten te spelen, even geen computer of tv, maar lekker naar buiten met je vriendjes. De populaire kinderzender Nickelodeon heeft deze middag tot 17 uur geen uitzending, om de kinderen niet in de verleiding te brengen tóch maar achter de tv te kruipen.

Stichting Mooi! organiseerde op Buitnespeeldag een vrolijk buurtfeest voor alle kinderen van Palenstein. Op het buurtfeest werden in de Tipituin ook 10 vlinderstruiken geplant, daarom was ook gekozen voor het thema: 'wordt een vlinder in de Tipituin!'. Kinderen konden geschminkt worden als een vlinder of iets knutselen met vlinders. Een lekker broodje bakken, speurtocht  maken of gewoon fijn spelen kon natuurlijk ook!

 

20130612 15168 20130612 15173

 

 

-advertenties-

-goede doel-