De gemeente heeft de aanpak van stille en enge plekken van 2013 geëvalueerd. Vorig jaar heeft de gemeente van de 16 aangemelde plekken 11 plekken aangepakt. Dit jaar knapt de gemeente 29 plekken op. Het gaat vooral om het plaatsen van extra verlichting en het snoeien van overhangend groen om de plek overzichtelijk te maken.

2013

In 2013 heeft de gemeente 11 van de 16 aangemelde plekken aangepakt, waarvan twee locaties zijn meegenomen in het regulier onderhoud en één locatie is opgepakt in het verbetertraject Buytenwegh. Er is onder meer extra verlichting geplaatst op het binnenterrein aan de Ibsenzijde, aan de Carolineberg en op parkeerterrein aan de Prismalaan/de Veur. Op het parkeerterrein aan de Bellamyhove is de bestaande verlichting aangepast en een extra lichtmast bijgeplaatst.

2014

StraatverlichtingIn 2014 hebben inwoners in totaal 47 stille en enge plekken aangemeld. De gemeente gaat 29 plekken verbeteren. Op 16 plekken wordt de verlichting aangepast en 5 plekken worden meegenomen in het regulier groenonderhoud. Daarnaast wordt één plek meegenomen in de aanpassing van het winkelcentrum Leidsewallen, twee plekken worden meegenomen in de aanpak van Buytenwegh en zes plekken worden meegenomen in andere (lopende) projecten. Volgens burgemeester Aptroot hebben inwoners heel actief plekken aangedragen. “Fijn dat zij zo meehelpen de stad veiliger en dus prettiger te maken”.

De resterende plekken pakt de gemeente niet aan, omdat het bijvoorbeeld om particulier eigendom gaat. Van deze plekken stimuleert de gemeente de buurtbewoners om zelf actie te ondernemen. Dit kan door zelf een lamp te bevestigen op schuren bij achterpaden. De gemeente geeft subsidie voor de aanschaf van een buitenlamp met bewegingssensor. Meer informatie staat op www.zoetermeerveilig.nl .

Melden

Het project stille en enge plekken heeft als doel er voor te zorgen dat bewoners in Zoetermeer zich veilig voelen in hun wijk en veilig van wijk naar wijk kunnen gaan. Inwoners kunnen het hele jaar door stille en enge plekken melden aan de gemeente via het melding- of klachtenformulier op www.zoetermeer.nl .

-advertenties-

-goede doel-