Stadsmuseum Koningsdag 2015Maandag 27 april is het Koningsdag! Overal in de stad zijn er festiviteiten en activiteiten. Het Stadsmuseum Zoetermeer is normaal gesloten op maandag, maar voor Koningsdag wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. Het museum is die dag open van 10.00 – 17.00 uur voor de speciale Koningsdagprijs van € 1,00. De prijs is inclusief een glaasje (oranje) limonade, bezoek aan de tentoonstelling ‘Stadse dieren’ en een gratis speurtocht voor kinderen. Bij mooi weer is een bezoekje aan de beeldentuin achter het museum ook een aanrader.

Tentoonstelling ‘Stadse dieren’

Honden in de flat, konijnen op de begraafplaats, halsbandparkieten in het park, muizen in de berging, schildpadden in de sloot: overal in de stad wonen dieren. Dieren nemen een belangrijke plaats in binnen onze steden als werkdier, voedsel, gezelschapsmaatje en bezienswaardigheid, maar soms ook als bron van overlast. Voorwerpen van drie stadsmusea in de Randstad vertellen het verhaal van stadse dieren door de eeuwen heen. Hoe verhoudt het dierenleven in de hofstad Den Haag, de havenstad Rotterdam en de nieuwe stad Zoetermeer zich tot elkaar?

Voorwerpen uit het heden en verleden worden in de tentoonstelling ‘Stadse dieren’ naast elkaar getoond in een moderne Wonderkamer. Elk voorwerp vertelt een eigen verhaal, aangevuld met beelden, interessante weetjes en amusante anekdotes. Elk voorwerp en elk verhaal draagt bij aan het grotere verhaal: het verhaal van de drie steden in beweging.

De tentoonstelling is leuk voor iedereen die in een stad woont, dierenliefhebber of niet. Voor kinderen is er een leuke speurtocht ‘Speuren naar Stadse dieren’.

Koningsdag in het Stadsmuseum Zoetermeer

27 april, open: 10.00 – 17.00 uur, speciale toegangsprijs: € 1,00 (incl. limonade, bezoek tentoonstelling en gratis speurtocht)

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7, tel. 079-3164735, www.stadsmuseumzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-