20140411-13941

De netwerk borrel in Ter Zake Het Ondernemershuis is een succes. Ook de tweede editie van deze borrel werd door zo’n 100 ondernemers bezocht. De band ’Jambella’ zorgde voor de muzikale invulling. Ondernemers en belangstellenden konden weer netwerken onder het genot van een drankje en live muziek. Tussen de gezelligheid door was er ook aandacht voor het convenant van de Sociaal Economische Agenda (SEA) en het strategische bedrijfsplan van Ter Zake. Beide zijn met behulp van verschillende ondernemers tot stand gekomen.

20140411-13948Het SEA convenant

John Pommer, interim SEA programmamanager, liet met gepaste trots weten dat de SEA de afgelopen periode heeft gewerkt aan een nieuwe convenant. Het begon met een diner pensant eind 2013, waarbij de vraag centraal stond waar de SEA in de nieuwe periode zich op moet gaan richten. Innovatie, jongeren en betrokkenheid waren de kernwoorden. Dankzij enthousiaste deelnemers uit het bedrijfsleven, onderwijs, gemeenten en belangenorganisaties, is het concept-convenant gereed. Lison de Beer neemt het stokje van John over en vertelde enthousiast dat ze zich verheugt op de samenwerking met ondernemers en onderwijs ten behoeve van de projecten van de SEA.

Bedrijfsplan Ter Zake

20140411-13931Jop Schmeitz, manager van Ter Zake, gaf aan dat het strategische bedrijfsplan van Ter Zake op de website www.tzho.nl is in te zien. De doelstellingen zijn: een beter ondernemersklimaat, vergroten van de werkgelegenheid, verminderen van het aantal uitkeringsgerechtigden, samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt en het zichtbaar maken van de activiteiten in Ter Zake. Om gelijk gehoor te geven aan dit laatste punt, kondigde Jop aan dat er naast de vele spreekuren aangemeld kan worden voor de gratis workshops zoals ’Bedrijfsfinanciering’ op 25 april.

Activiteiten in Ter Zake

Als ondernemer en voorzitter van de programmaraad, liet Jo Weerts weten dat er mooie initiatieven ontstaan in Ter Zake. Hij bedankte een aantal ondernemers uit de zaal voor hun inzet en attendeerde de aanwezigen er op dat zij samen mooie dingen kunnen doen.

-advertenties-

-goede doel-