Leerlingen ONC Parkdreef in provinciehuis

Leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) mogen voor de provincie Zuid-Holland een film maken over de provinciale politiek. Elk jaar komen er veel scholieren langs op het provinciehuis. Er bestaat voor deze jongeren nog geen geschikte voorlichtingsfilm. Deze uitdagende taak ligt nu bij de havo-leerlingen van het ONC.

Leerling ONC Parkdreef  in provinciehuisDe film zal verschillende thema’s belichten: ruimte, mobiliteit en milieu, economie, landschap en bestuur. De leerlingen hebben inmiddels verschillende workshops op het provinciehuis gevolgd. Het CCCP, het professionele televisie- en reclamebureau dat het proces begeleidt, gaf inspirerende uitleg over hoe een film tot stand komt. Hoe kun je boeiend een verhaal vertellen en hoe moet je je film pitchen? Ook kregen de leerlingen verschillende geslaagde en minder geslaagde voorbeelden te zien.

Deze week volgen nog de workshops camera, geluid, regie, productie en interview. In de komende maanden kunnen de leerlingen dan beginnen met het schrijven van script en scenario, het filmen en monteren. Nog voor de zomervakantie wordt de film feestelijk gelanceerd en kan de provincie het gaan gebruiken.

De opdracht is in samenwerking met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat tot stand gekomen. ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen om hierin een actieve rol te spelen. Om zoveel mogelijk mensen bij de politiek te betrekken, werkt ProDemos op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.

-advertenties-

-goede doel-