In een woning aan het Cypresgroen in Rokkeveen troffen agenten maandag 14 april om 09.00 uur een hennepkwekerij aan. Op de zolder trof men verschillende planten en kweekmaterialen aan. De 50-jarige Zoetermeerder en bewoner van het huis, werd aangehouden.

hennepplantageDe politie stelde een onderzoek in toen zij meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnenkregen over het vermoeden dat er hennep gekweekt werd in de woning aan het Cypresgroen.


Ter plaatse roken agenten vrijwel direct een scherpe hennepgeur. Dat bleek al snel uit de betreffende woning te komen. Toen de agenten de woning betraden, troffen zij op zolder de hennepkwekerij aan. De 50-jarige bewoner werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man een groot geldbedrag op zak had waarvan hij de herkomst niet direct kon verklaren. Het geld namen de agenten dan ook in beslag. De kwekerij werd direct geruimd.

 

Hennepkwekerijen


De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-