De Weidemolen

paaskonijnKinderen kunnen eerste paasdag, zondag 20 april, tussen 13.00 en 16.00 uur gratis eieren verven en eieren zoeken. Op de boerderij zijn ook volop jonge dieren te bewonderen zoals lammetjes, cavia’s en konijntjes. Het restaurant is open waar onder andere koffie, zelfgebakken appeltaart, limonade, belegde broodjes of huisgemaakte patat kan worden besteld.

Stadsboerderij De Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2, Oosterheem, telefoon 343 4181.

Het Buitenbeest

De paashaas komt op eerste paasdag, zondag 20 april, op bezoek bij Het Buitenbeest. Hij gaat eieren verstoppen die de kinderen mogen zoeken. In het leslokaal kunnen kinderen meedoen met een paasknutselactiviteit. Een imker geeft informatie over het houden van bijen en er kunnen diverse spulletjes worden gekocht zoals honing. Eerste en tweede paasdag is er in samenwerking met Egelopvang Zoetermeer een tweedehandse boekenmarkt. En om helemaal in de sfeer te komen; er zijn volop kuikens en geiten- schapenlammetjes te bewonderen. De biggen lopen los op het erf. De activiteiten zijn op beide paasdagen van 13.30 tot 16.00 uur.

Stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93, Meerzicht, telefoon 352 0624.

De Balijhoeve

Op tweede paasdag, maandag 21 april, kunnen kinderen gratis eieren zoeken die de paashaas verstopt heeft in het speelbosje op het terrein, eieren schilderen en paashaasmandjes maken. Ze kunnen voor € 1.00 op de pony’s en ezels een ritje maken. Bij mooi weer springen op het springkussen. Het terras is geopend voor onder andere koffie, thee, en ambachtelijke soep en taart. Kom gerust proeven. Ook kunnen kinderen naast de activiteiten de lammetjes bewonderen en kunnen ze spelen in het speeltuintje. De gratis activiteiten zijn van 13.00 en 16.00 uur.

Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100, Rokkeveen, telefoon 362 0832.

 

Alle paasactiviteiten vindt u op ons Paasoverzicht: Actief met Pasen

 

-advertenties-

-goede doel-