hennepplantageOp zaterdag 26 december werd de politie naar een woning aan de Abrikozengaarde gestuurd. Een getuige had gezien dat 5 personen een woning wilde inklimmen. Nadat de politie ter plaatse kwamen waren de vogels al gevlogen.

Hierop volgend zijn de agenten aan gaan bellen bij de betreffende woning om de bewoner kennis te stellen van de poging tot inbrak. Tijdens het gesprek hoorden de collega's een zoemend en voor hen bekend geluid. Na onderzoek bleek dat er een hennepkwekerij aanwezig was. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

In de hennepkwekerij stonden 634 planten te groeien. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal stroom.

De politie zegt hierover: "Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt."

 

Wat is de straf voor het houden van een hennepkwekerij?

De straf zal worden bepaald aan de hand van het aantal planten dat is aangetroffen door de politie. Bij een kwekerij tot 100 planten geldt een geldboete van maximaal € 1.000,00.
Daarbovenop wordt vaak een werkstraf opgelegd. Vaak in combinatie met een voorwaardelijke straf. In bovenstaand artikel gaat het om een vondst van meer dan 500 planten aan trof. In een geval van een aantal tot 1000 planten geldt een werkstraf van 180 uren.

Bron: hennepadvocaat-hennepkwekerij.nl/straffen-hennepkwekerij

De diefstal van stroom zal daarnaast in overweging worden genomen.

 

Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij?
U kunt een melding doen bij de politie via:
0900-8844 (lokaal tarief)
0800-7000 (gratis) Anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem

-advertenties-

-goede doel-