IMG 20160923 142009

lamp2Roet

In de Ruyterstraat ging een brandmelder af. De bewoners waren niet thuis, maar de buurvrouw was zeer oplettend. Zij begreep al snel dat er iets mis was en belde de hulpdiensten. De brandweer forceerde de deur en kon de hond des huizes redden van de rook die er in de woning stond. De oorzaak van de brand was een klein lampje dat oververhit was of kortsluiting heeft veroorzaakt.

De melding kwam vrijdagmiddag 23 september binnen. Het was een buurvrouw van een woning aan de Ruyterstraat in het Dorp die de rookmelder had gehoord. Zij ging kijken en zag rook in de woning. Na haar melding was de brandweer snel bij haar, maar bleek er niemand een sleutel van de woning te hebben. De brandweer heeft de deur geforceerd met een 'boem', zeg maar een kleine stormram.

Als eerste werd de hond des huizes in veiligheid gebracht. Het dier werd door behulpzame buren opgevangen en maakt het goed.

De brandweer zag dat er een kleine brand in de woning was en met een kort blusactie was het vuur gedoorft. De brand was ontstaan door een lampje. Het vermoeden is dat dit 'touch dim' lampje dat bediend kan worden met een lichte aanraking aangezet is door een wapperend gordijn. Het lampje is vervolgens oververhit geraakt of heeft kortsluiting veroorzaakt.

De schade door de kleine brand is aanzienlijk. Er is een grote zwarte vlek op de muur ontstaan door de brand en daarnaast is er rookschade.

De brandmelder heeft erger weten te voorkomen, maar een goede buur blijkt hier toch beter dan een verre vriend.

IMG 20160923 142016 IMG 20160923 142045

Foto binnen: Politie Zoetermeer

Overige Foto's: Roy Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-