De politie heeft een verdachte neergeschoten op de Vaartdreef in Zoetermeer. Dit gebeurde in de vroege ochtend van zondag 29 mei. De politie werd beschoten na een vluchtpoging van de verdachte. De politie heeft gericht teruggeschoten en daarbij de schutter verwond. In een woning aan de Veenwortelvaart zijn vier andere verdachten aangehouden in deze zaak.

 

 

In een woning aan de Veenwortelvaart in Seghwaert was een ruzie aan de gang, waarop de politie poolshoogte kwam nemen. Bij aankomst zagen zij een man naar een auto rennen. Deze 47-jarige inwoner van Capelle a/d IJssel is bij de auto overmeesterd. Tijdens deze arrestatie is de bestuurder van de auto weggereden. Om zijn vlucht  te stoppen heeft de politie gericht geschoten. Hierbij is de bestuurder, een 47-jarige man uit Ridderkerk, gewond geraakt.

 

schiet 8 schiet 2
Auto met lekke achter band Gewonde naar de ambulance gebracht

 

Twee ambulances zijn naar het plaats delict gekomen en hebben de gewonde bestuurder met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 

schiet 4 schiet 6
Aanhouding van de man die heeft geschoten Vier arrestanten op de knieƫn voor de woning

 

De politie heeft in de woning aan de Veenwortelvaart nog eens vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier Zoetermeerders. Een vrouw van 18-jaar, twee mannen van 21-jaar en jongen van 19. Direct hierna heeft de politie een groot gebied afgezet voor onderzoek.

De vluchtende verdachte uit Capelle was in het bezit van een tas vol henneptoppen en was in het bezit van twee vuurwapens. Deze zijn in beslag genomen.

 

schiet 7

Arrestanten worden vervoerd naar het bureau.

 

De politie doet onderzoek naar dit oorzaak en het verloop van dit incident.

 

Video en foto's Fred en Roy Wolters, 112Haaglanden

-advertenties-

-goede doel-